Ονομασία ΣΥΡΙΖΑ: Αύριο η πρόταση Τσίπρα – Ποια ονόματα «παίζουν»

Ονομασία ΣΥΡΙΖΑ: Την πρότασή του για την νέα ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει αύριο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ήδη έχει ζητήσει την γνώμη και τις εισηγήσεις των συμμάχων αλλά και των στελεχών του φέρεται να έχει καταλήξει στην απόφασή του για την προσθήκη που θα μπει στο brand ΣΥΡΙΖΑ , μία προσθήκη που στόχος είναι να εκφράζει όλες τις πλευρές.

Κατά τις πληροφορίες αρχικώς ο Αλέξης Τσίπρας ήταν θετικός σε έναν τίτλο όπως ΣΥΡΙΖΑ-Σοσιαλιστές-Πράσινοι, όμως διατυπώθηκαν κάποιες ενστάσεις γιατί, όπως αναφέρουν κύκλοι του κόμματος, με αυτήν την ονομασία δεν εκφράζονται για παράδειγμα οι σοσιαλδημοκράτες ή οι σύμμαχοι της Δημοκρατικής Αριστεράς. Οι τελευταίες πληροφορίες εμφανίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αμφιταλαντεύεται σε μία προσθήκη όπως Προοδευτική Συμμαχία ή Προοδευτική Ενότητα. Η δεύτερη μάλιστα πρόταση εκφράζει και την σύνθεση που θέλει να εκφράσει το νέο σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ που προκύπτει από την διεύρυνσή του.

Ονομασία ΣΥΡΙΖΑ: Αύριο η πρόταση Τσίπρα – Ποια ονόματα «παίζουν»

Ο Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα το απόγευμα θα απαντήσει live σε είκοσι ερωτήματα μελών του iSYRIZA σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού στο πλαίσιο της νέας εφαρμογής iAsk&Watch . Τα μέλη της ψηφιακής πλατφόρμας προέκριναν τις δημοφιλέστερες ερωτήσεις στις οποίες θα δώσει απαντήσεις ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας μία ακόμη συμμετοχική διαδικασία που στηρίζεται στην ενεργό συμβολή των μελών. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την πλατφόρμα του iSYRIZA.

Το Σάββατο στις 22 Φεβρουαρίου θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο γήπεδο του Tae Kwon Do, ενώ είναι ανοιχτό εάν η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης θα γίνει την επόμενη ημέρα ή εάν θα πάρει παράταση για να επιλυθούν κάποια οργανωτικά ζητήματα.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διεργασίες και σε επίπεδο βουλευτών εν όψει της Κεντρικής επιτροπής. Περιπου 30 εκ των προεδρικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν συναντηθεί και στο ξενοδοχείο Τιτάνια είχαν σύσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης σε ιδιωτικό χώρο επί της Χαριλάου Τρικούπη.