Απαγόρευσης κυκλοφορίας: Το ξέκοψε η Πελώνη για το ωράριο – Πότε καταργείται το SMS

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μείνει ως έχει, για την ακρίβεια όπως ανακοινώθηκε, μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Τι απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση σκέφτεται να αναπροσαρμόσει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Η χώρα μας διανύει την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορoνοϊό. Η πανδημία δείχνει να σταθεροποιείται και ο δείκτης θετικότητας να υποχωρεί αλλά το ιικό φορτίο παραμένει σε πολλές περιοχές, όπως την Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις, ιδιαίτερα υψηλό. Γι’ αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτραπούν το Πάσχα οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Διότι η μαζική μετακίνηση ενέχει τον κίνδυνο διασποράς του ιού και οι νοσηλείες στην Περιφέρεια είναι πιο δύσκολες από ότι στα αστικά κέντρα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Για το Πάσχα η κ. Πελώνη είπε: «Όλα τα μέτρα που αφορούν τις ημέρες του Πάσχα θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες και με υπουργικές αποφάσεις και με ανακοινώσεις. Προφανώς θα γίνονται έλεγχοι και κατά τις ημέρες του Πάσχα».

Απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως ανακοινώθηκε

Ερωτηθείσα για το αν θα ανασταλεί η λειτουργία του 13033 με το άνοιγμα της εστίασης σημείωσε: «Είναι πρόωρο. Πρώτα θα δούμε τις εξειδικεύσεις των μέτρων τις επόμενες μέρες».

Η κυρία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκέφτεται να αναπροσαρμόσει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 11/5, με αφορμή τις παρατηρήσεις από την πλευρά των ανθρώπων της Εστίασης ανέφερε: «Ανακοινώθηκαν χθες οι ώρες που θα ισχύουν…».

Τι ανακοινώθηκε

Η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα ξεκινά από τις 22:00, ενώ ανήμερα το Πάσχα θα είναι από τις 21:00.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου και μετά, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 23:00

-Ad-