Οργή Εξαδάκτυλου: Ας γράφουν «… κι ας πεθάνουν άλλοι τόσοι»

Την ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση όλης της χώρας αλλά και την αγανάκτησή του για τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι αρνητές του κορονοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Μας ανησυχεί όλη η χώρα, διότι βρισκόμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα, που είδαμε να γονατίζει χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Πορτογαλία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος υπογραμμίζοντας πως στο τρίτο κύμα της πανδημίας κυριαρχεί το βρετανικό στέλεχος, που κινείται ταχύτερα. «Έχουμε έναν πιο δύσκολο ιό. Οι ρυθμοί με τους οποίους επιβαρύνεται το σύστημα υγείας είναι χαμηλότεροι από τους ρυθμούς του δευτέρου κύματος, άρα θα πρέπει να έχουμε ψυχραιμία και υπομονή, διότι είμαστε όλοι κουρασμένοι», συμπλήρωσε.

Ας πεθάνουν άλλοι τόσοι…
Απαντώντας δε σε όσους επιμένουν να μην τηρούν τα μέτρα και να οργανώνουν κινητοποιήσεις κατά των lockdown ο πρόεδρος του ΠΙΣ ήταν αφοπλιστικός προτείνοντας στα πλακάτ που κρατούν οι αρνητές της μάσκας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, να γράφουν κάτω από το «όχι» στα μέτρα τη φράση «… κι ας πεθάνουν άλλοι τόσοι» (!), καθώς αυτή θα είναι η εξέλιξη στη χώρα στην περίπτωση που υπάρξει πλήρης χαλάρωση.

Επίσης ο κ. Εξαδάκτυλος σχολίασε τα αμφιλεγόμενα μέτρα, του καθολικού lockdown στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα. Ως προς το τελευταίο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ενδεχομένως ο συγκεκριμένος περιορισμός «να λειτουργεί και ανάποδα» αν και όπως σημείωσε το μέτρο εφαρμόζεται και στο Παρίσι και μάλιστα όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Τέλος ο κ. Εξαδάκτυλος κλήθηκε να παραθέσει τις προβλέψεις της ιατρικής δεοντολογίας όσον αφορά στις περιπτώσεις απεργίας πείνας με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στη Μαρία Σαμολαδά:

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύρος-Βουτσίνος: «Έλαβα αγωγή απ’το Κράτος ότι μου παίρνει τα κτήματα γιατί λέει δεν μου ανήκουν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Τραμπ – Ζελένσκι: «Δεν είναι σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Βρέθηκαν τρία καταγραφικά από την διαδρομή που ακολούθησε ο 39χρονος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Πήρε προαγωγή ο ψυχίατρος που είχε εξετάσει τον 33χρονο που παρέσυρε με το όχημά του την άτυχη Ράνια
21 Φεβρουαρίου, 2025
Μαγνησία: Πειθαρχική δίωξη στον διευθυντή σχολείου όπου μαθητής τραυμάτισε συμμαθητές του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εurobasket 2025: Η Εθνική… άλωσε στην παράταση 93-89 την Τσεχία και πέρασε στα τελικά με υπογραφή Παπαπέτρου και Τολιόπουλου
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Βερολίνου – Ένας σοβαρά τραυματίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025