Οργή στις ΗΠΑ: Νέα δολοφονία από αστυνομικούς – Προσοχή σκληρές εικόνες (video)

Διαδηλώσεις ξέσπασαν τη Δευτέρα το βράδυ στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, αφού η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν μαύρο ο οποίος φέρεται να κρατούσε μαχαίρι.

Τα χθεσινά επεισόδια σημειώθηκαν έπειτα από μήνες διαδηλώσεων στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου μετά τον θάνατο από ασφυξία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη όταν ένας αστυνομικός προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει κρατώντας το γόνατό του στον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά.

Τέσσερις αστυνομικοί χτυπήθηκαν από τούβλα στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο περιθώριο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν έξω από αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Νωρίτερα ένας άνδρας που ταυτοποιήθηκε ως ο 27χρονος Ουόλτερ Ουάλας είχε πλησιάσει δύο αστυνομικούς, οι οποίοι τράβηξαν τα όπλα τους αφού του ζήτησαν να αφήσει το μαχαίρι που κρατούσε, σύμφωνα με το βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό ερευνάται, δήλωσαν ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Κένι και η επιθεωρήτρια της αστυνομίας Ντανιέλ Άουτλο σε ξεχωριστές τους ανακοινώσεις.

Η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας «θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα», υπογράμμισε ο Κένι, ενώ η Άουτλο από την πλευρά της επεσήμανε ότι ακούει «την οργή της κοινότητας» μετά τον θάνατο του Ουάλας.Στο βίντεο φαίνονται δύο αστυνομικοί και ένας Αφροαμερικανός άντρας μαζί με μια Αφροαμερικανή κοπελα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ο άντρας κρατούσε μαχαίρι, ωστόσο είναι εμφανές πως οι αστυνομικοί δεν κάνουν καμία προσπάθεια να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν!

Αντιθέτως από τα τρία μέτρα αρχίζουν να τον πυροβολούν “γαζώνοντάς” τον στις σφαίρες. Λίγο προν πυροβολήσουν ο Αφροαμερικανός φαίνεται να κάνει μια κίνηση με το χέρι του σαν να δείχνει πως παραδίνεται. Ωστόσο ακολουθεί ο θάνατός του.

https://twitter.com/AttorneyCrump/status/1320918523070337026

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Λήγει η προθεσμία για τις εγγραφές σε νηπιαγωγεία και την Α’ Δημοτικού – Μέχρι πότε θα γίνονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις
19 Μαρτίου, 2025
Προφυλακίστηκε ο Εκρέμ Ιμάμογλου μετά τη σύλληψή του
19 Μαρτίου, 2025
Στην Αντιτρομοκρατική κρατείται ο Ιμάμογλου – Οι κατηγορίες που του αποδίδονται
19 Μαρτίου, 2025
Κ. Μητσοτάκης στη ΔΑΟΕ: Δεν υπάρχουν άβατα, δεν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες είναι πέραν του νόμου
19 Μαρτίου, 2025
Ο Χρίστος Κούγιας μιλά για τις σχέσεις με τη μητέρα του, Εύη Βατίδου και την Ρούλα Πισπιρίγκου
19 Μαρτίου, 2025
Έφοδος της Αστυνομίας και συλλήψεις στην Πολεοδομία Ρόδου
19 Μαρτίου, 2025
Σοκάρει η καταγγελία Ματζουράνη για τα Τέμπη: Έδωσαν σε πατέρα σορό με μέλος άλλου ατόμου
19 Μαρτίου, 2025
Ταχιάος: Η σήραγγα του Μετρό για τη Γραμμή 4 αποτελεί κομμάτι του έργου – Αυτό που άλλαξε ήταν η μέθοδος
19 Μαρτίου, 2025
Κηφισός: Σύγκρουση 3 οχημάτων στην άνοδο στο ύψος της Ιεράς Οδού και καραμπόλα 5 οχημάτων στην κάθοδο στο ύψος «Τρεις Γέφυρες»
19 Μαρτίου, 2025
Μ. Καρυστιανού – Ν. Πλακιάς: Η αντίδρασή τους στο αίτημα Τριαντόπουλου να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο
19 Μαρτίου, 2025