Οριστικά στην ΑΚΤΩΡ η συντήρηση της Εγνατίας Οδού

Οριστικά ανάδοχος ανακηρύχθηκε από την Εγνατία Οδό Α.Ε. η ΑΚΤΩΡ σε δύο έργα που αφορούν στη συντήρηση-λειτουργία του βασικού άξονα των 670 χλμ και των κάθετων αυτού αξόνων, σύμφωνα με το ypodomes.com.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν έχουμε κάποια ανατροπή στο διαγωνισμό, θα συνεχίσει για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι δύο διαγωνισμοί έχουν συνολικό εκτιμώμενο κόστος 140 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 112,9 εκατ. ευρώ).

Τα επόμενα βήματα είναι να σταλθούν οι δύο συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση, να παρουσιαστούν στη Βουλή των Ελλήνων και στη συνέχεια να υπογραφούν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι υφιστάμενες συμβάσεις εκτιμάται ότι θα παραταθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέοι διαγωνισμοί και να αναλάβουν οι νέοι ανάδοχοι. Η ΑΚΤΩΡ είχε πρώτα επικρατήσει στον διπλό διαγωνισμό για τη νέα διετή συντήρηση του δικτύου της Εγνατίας Οδού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, από τη διαδικασία αποσφράγισης των προσφορών εχθές, μειοδότησε προσφέροντας μία σημαντικά υψηλή έκπτωση.