Οριστικό: Αυτές είναι οι αλλαγές της FIFA στο ποδόσφαιρο

Η FIFA ενέκρινε και επίσημα την αύξηση του αριθμού των αλλαγών που δικαιούται κάθε ομάδα κατά την διάρκεια ενός αγώνα στις πέντε, από τρεις που είναι σήμερα.

Η πρόταση για την αλλαγή του κανονισμού ήρθε λόγω της διακοπής της πλειοψηφίας των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων εξαιτίας του κορονοϊού. Μέσω εσωτερικών συζητήσεων, οι ιθύνοντες κατέληξαν σε αυτή την πρόταση προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού των ποδοσφαιριστών, με τους προπονητές να έχουν πλέον το δικαίωμα να αντικαταστήσουν σχεδόν τη μισή τους 11άδα κατά την διάρκεια ενός 90λεπτου. Η FIFA θέσπισε και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορούν να γίνουν αυτές οι αλλαγές:

  • Κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να κάνει το πολύ μέχρι και 5 αλλαγές σε κάθε παιχνίδι.
  • Για να μειωθούν οι καθυστερήσεις, κάθε ομάδα θα έχει το πολύ τρεις ευκαιρίες να κάνει τις αλλαγές αυτές κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν και κατά την διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου.
  • Αν και οι δύο ομάδες κάνουν μία αλλαγή στο ίδιο χρονικό σημείο, τότε αυτή θα μετράει σαν μία ευκαιρία για αλλαγή για κάθε ομάδα.
  • Οι αλλαγές που δεν χρησιμοποιήθηκαν και οι ευκαιρίες για να πραγματοποιηθούν θα μεταφέρονται και σε όσα παιχνίδια πάνε στην παράταση.
  • Σε κάθε διοργάνωση που επιτρέπει βάσει κανονισμών μία επιπλέον αλλαγή στην παράταση, οι ομάδες θα έχουν μία ακόμα χρονική ευκαιρία για να την πραγματοποιήσουν. Οι αλλαγές μπορεί να γίνουν πριν από την έναρξη της παράτασης ή στο ημίχρονο της.