Οριστικό: Αίτημα εξαίρεσης τριών βουλευτών της ΝΔ από τον Δ. Τσοβόλα

Αίτημα ανάκλησης της απόφασης για τη εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή κατέθεσε λίγες ώρες πριν την συνεδρίασης ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο δικηγόρος μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες προέβλεψε με βεβαιότητα ότι το Δικαστικό Συμβούλιο -που θα ακολουθήσει μετά το πέρας των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής -θα κηρύξει άκυρη την διαδικασία.

Υποστήριξε ότι δεν μπορεί ο αιτών για την εξαίρεση να αποφασίζει για τη δική του αίτηση. Τόνισε επίσης ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν προβλέπει εξαίρεση μελών για κανένα λόγο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Δημήτρη Τσοβόλα, μέλος της επιτροπής θα μπορούσε να είναι έως και ο Ανδρέας Λοβέρδος παρά το ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σχετίζεται με την Novartis.

Σε διαφορετική περίπτωση, υπογράμμισε, και με στόχο να καταδειχθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η προανακριτική κατέθεσε και εκείνος με την σειρά του αίτηση για την εξαίρεση των Θανάση Πλεύρη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Κωνσταντίνου Κυρανάκη επειδή δεν είναι αμερόληπτοι σε σχέση με την υπόθεση που εξετάζουν.

-Ad-