Δευτέρα ανοίγουν τα καταστήματα, Παρασκευή τα κομμωτήρια

Ποια καταστήματα και πότε θα ανοίξουν τελικά για τις γιορτές των Χριστουγέννων;

Όπως αποκάλυψε το newsique.gr, χαμόγελα μπορούν να έχουν σε αυτή τη φάση και οι ιδιοκτήτες των εποχιακών καταστημάτων (Χριστουγεννιάτικα είδη) και των κομμωτηρίων, καθώς οι δύο αυτές δραστηριότητες είναι οι μόνες που αναμένεται να ανοίξουν σε κάθε περίπτωση.

Σύμφωνα με το STAR, η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου με τα καταστήματα εποχιακών ειδών, τα οποία θα δημιουργήσουν επιτέλους μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη.

Για το άνοιγμά τους η απόφαση είναι ειλημμένη, ενώ η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει  από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου επίσης η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει επί της πρότασης της κυβέρνησης να ανοίξουν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου τα κομμωτήρια και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου το λιανεμπόριο (τα μικρά και μεμονωμένα καταστήματα και όχι τα μεγάλα σε τετραγωνικά ή όσα βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα)

Οι λοιμωξιολόγοι είναι και αυτοί που θα καθορίσουν τους αυστηρούς όρους για το άνοιγμα (ραντεβού, τετραγωνικά μέτρα ανά πελάτη κ.ά).

«Μέχρι αύριο οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία των εποχικών καταστημάτων»

«Με 2000 κρούσματα και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η δημόσια υγεία. Με αυτά τα νούμερα του κορονοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομή της ΕΡΤ, «Από τις 6».

Όπως είπε θα εξαιρεθούν τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη για τα οποία όπως είπε υπάρχει πρόθεση για λειτουργία τους σύντομα, καθώς δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα όμως θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.

Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να πέσει η πανδημία, 2ος το ομαλό άνοιγμα της αγοράς, 3ος ο εμβολιασμός, ακόμα είμαστε στον πρώτο στόχο, είπε χαρακτηριστικά.

Οπως είπε έχει γίνει μια πρωτη συζήτηση για τα εποχικά και ίσως και σήμερα θα ληφθεί η τελική αποφαση η οποία θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο. Οποιο κατάστημα επιλέγουμε να λειτουργήσει, το ίδιο προιόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα, διευκρίνισε.

-Ad-