Οριστικό: Τότε ανοίγει η εστίαση – Η απόφαση για τις οργανωμένες παραλίες

Το σχέδιο για την άρση του lockdown στην εστίαση παρουσίασε αναλυτικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, καταθέτοντας τις ημερομηνίες που θα ξεκινήσει η λειτουργία των επιχειρήσεων στην εστίαση.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει λάβει την απόφαση για να ανοίξει τις οργανωμένες παραλίες από αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω του κύματος ζέστης που αναμένεται, με τις οριστικές αποφάσεις να αναμένονται σήμερα, το πολύ μέχρι αύριο.

Όπως ανέφερε λοιπόν σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπαθανάσης, η εστίαση και οι καφετέριες θα ανοίξουν οριστικά 1η Ιουνίου. Ανέφερε πάντως ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 25 Μαϊου, τα εμπορικά κέντρα, ενώ συζητούν να ανοίξουν εντός του μήνα τα κέντρα τατουάζ.

Για τα γυμναστήρια δήλωσε ότι σύμφωνα με το σχέδιο το άνοιγμα τους προγραμματίζεται για τις 29 Ιουνίου. Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως όταν θα επιτρέπεται η μετακίνηση στα νησιά, στις 25 Μαΐου, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με όλα τα ιδιωτικά σκάφη. Για την ίδια ημερομηνία προσδιορίζεται το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων.

Η απόφαση για τις οργανωμένες παραλίες

Απόφαση ελήφθη όπως όλα δείχνουν και για τις οργανωμένες παραλίες, ώστε αυτές να ανοίξουν το επόμενο σαββατοκύριακο. Ο καύσωνας αναγκάζει τους ειδικούς να δώσουν περισσότερο χώρο στον κόσμο στις πλαζ, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, λόγω του καύσωνα που βρίσκεται προ των πυλών. Στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις παραλίες και να μπορέσουν οι πολίτες να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, έτσι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, πράγμα που δεν συνέβη το περασμένο σαββατοκύριακο, αλλά και στα περιστατικά συγχρωτισμού σε πάρκα και πλατείες.

Η απόφαση φαίνεται ότι είναι ειλημμένη και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, καθώς από την Παρασκευή το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» πάνω από τους 35 βαθμούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τους 38 έως 40 βαθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο.