Oruc Reis: Ανατροπή με το «διάλογο» ελληνικών και τουρκικών πολεμικών

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές δυνάμεις μετά τη νέα προκλητικότητα από την Τουρκία. Πλοία του ελληνικού στόλου πλέουν δίπλα στο «Ορουτς Ρέιs», το οποίο έχει εισέλθει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ενώ -σε διπλωματικό επίπεδο-το υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυσε προς την Άγκυρα ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό.

Νωρίτερα η ΕΡΤ μετέδωσε την πληροφορία ότι στο κάλεσμα των ελληνικών φρεγατών για αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα απάντησαν τελικώς τα τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Η συγκεκριμένη είδηση διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

Το Oruc Reis, το οποίο συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες, έχει απλώσει καλώδια, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε καμία διαδικασία έρευνας.

Και αυτό γιατί τα ηχοβολιστικά καλώδια που φέρει δεν μπορούν να δουλέψουν ερευνητικά λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού πλοίων και των παρεμβολών που προκαλούν οι μηχανές τους.