Oruc Reis: Δύσκολες στιγμές για Ερντογάν – Γιατί τον κράζουν οι Τούρκοι (vid)

Στο λιμάνι της Αττάλειας επέστρεψε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις, καθώς χθες Σάββατο δεν ανανεώθηκε η τουρκική Navtex που είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου και αφορούσε το διάστημα 2 έως 12 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται η απόσυρση του τουρκικού στόλου.

Συμφώνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφακ, η απόφαση για την επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Τουρκία και τη μη ανανέωση της Navtex, ελήφθη λόγω των συνομιλιών των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Η εφημερίδα γράφει ότι το πλοίο συγκέντρωσε σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή περίπου 3.500 χιλιομέτρων εντός του πεδίου των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου.

Oruc Reis: Δύσκολες στιγμές για Ερντογάν (vid)

Οι Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου ήδη από το βράδυ του Σαββάτου, όταν διαφαίνονταν η αλλαγή της πορείας του Oruc Reis, από την περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX νότια του Καστελόριζου προς το λιμάνι της Αττάλειας, είχαν αρχίσει την… γκρίνια.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ζητούσαν την άμεση επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές περί προδοσίας της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Δύσκολες ώρες περνά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δεν θέλει με τίποτα να αμαυρώσει την εικόνα του με μία ήττα από την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η τουρκική παραβατικότητα θα επιστρέψει και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό.