Oruc Reis: «Επέστρεψε» σε ελληνική υφαλοκρηπίδας – Η αντίδραση της Ελλάδας

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει και πάλι το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος “Oruc Reis”, με τον ελληνικό Στόλο να παρακολουθεί κάθε του κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό σκάφος φαίνεται ότι πλέει το πρωί της Δευτέρας σε διεθνή ύδατα, νοτίως του Καστελλόριζου με κατεύθυνση νοτιοδυτική και με ταχύτητα 4-5 κόμβων, με τους Τούρκους να επιμένουν να διατηρούν το κλίμα έντασης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται από αναλυτές, το “Oruc Reis” δεν πραγματοποιεί καμία απολύτως έρευνα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και το μόνο που επιχειρεί είναι η δημιουργία εντυπώσεων. Όπως έχει πολλάκις επισημανθεί από τις ελληνικές Αρχές, τα ελληνικά πολεμικά πλοία μπορούν να πιστοποιήσουν μέσω των οργάνων τους αν γίνονται σεισμικές εργασίες και ότι αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν να διεξάγουν έρευνες τότε τα δικά μας πλοία θα προχωρήσουν σε αποτρεπτικές κινήσεις.

Η επιστροφή του τουρκικού πλοιου εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας γίνεται μολις λίγες ώρες μετά απο την συνάντηση Πομπέο – Τσαβούσογλου και το μήνυμα του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ανάγκη να υπάρξει εκτόνωση της έντασης στην περιοχή της ανατολικές Μεσογείου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης είναι βαθιά ανησυχητική
19 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
19 Μαρτίου, 2025
Δούκας: Οι προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και οι ενέργειες του Δήμου Αθηναίων
19 Μαρτίου, 2025
Η Γαλλία δίνει οδηγίες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου
19 Μαρτίου, 2025
Συνάντηση Βασίλη Κικίλια με Απόστολο Τζιτζικώστα
19 Μαρτίου, 2025
Πούτιν σε Τραμπ: «Αναγνωρίστε τα κατεχόμενα εδάφη και δεν θα διεκδικήσω την Οδησσό»
19 Μαρτίου, 2025
100.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής
19 Μαρτίου, 2025
Καρέ-καρέ η αιματηρή ενέδρα έξω από μπαρ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης
19 Μαρτίου, 2025
Ισόβια στον 19χρονο που σκότωσε όλη την οικογένειά του και ετοίμαζε μακελειό σε σχολείο
19 Μαρτίου, 2025
Πρόστιμα 155.400 σε οδικές μεταφορές επέβαλλε η Επιθεώρηση Εργασίας
19 Μαρτίου, 2025