Oruc Reis: Οι Τούρκοι θα έλεγαν ψέματα για τα Ίμια

Τις προθέσεις της Αγκυρας ανιχνεύει η Αθήνα λίγες ήμερες μετά τον πλου του Oruc Reis σε περιοχή ελληνικής ευθύνης, ενώ παράλληλα προχωρεί ταχέως στην εμβάθυνση των σχέσεων της με τον άξονα των αραβικών χωρών που αντιτίθεται στα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Λιβύη.

Ο πλους του Oruc Reis την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου θα μπορούσε να είναι πολύ συντομότερος και αυτό αποτελεί σε σημαντικό βαθμό μια εξέλιξη η οποία οφείλεται στην έλλειψη αποτελεσματικών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και στην Αγκυρα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το τουρκικό ερευνητικό εισήλθε στην περιοχή που εμπίπτει με την ελληνικό υφαλοκρηπίδα πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής αρκετή ώρα προτού καν απογειωθεί το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικός Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή προς τη Χίο και τις Οινούσσες.

Ως εκ τούτου από την Αγκυρα δεν θα μπορούσε να γίνει κάποια σύγχυση περί του αν ο κ. Στεφανής μεταβαίνει στα Ιμια ή όχι. Αλλωστε ο πλους του Oruc Reis προς την ελληνικό υφαλοκρηπίδα είχε ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης.