Oruc Reis: Συνεχίζει δυτική πορεία – Κρας τεστ οι άνεμοι (vid – pic)

Στροφή 180 μοιρών έκανε τα ξημερώματα της Πέμπτης το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, ακολουθώντας με τα πλοία συνοδείας του και πάλι πορεία προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» άλλαξε ξανά κατεύθυνση και κινείται πλέον νοτιοδυτικά, εντός της κυπριακής ΑΟΖ μέχρις ώρας, και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Το ερευνητικό σκάφος είχε εξέλθει το απόγευμα της Τετάρτης από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνεχίζοντας την πορεία του προς την κυπριακή ΑΟΖ μαζί με τα βοηθητικά του Ataman και CengizHan.

Μετά τις 03.00 τα ξημερώματα άλλαξε πορεία, πλέοντας προς το λιμάνι της Αττάλειας ωστόσο, πριν τις 05.00 έστριψε και πάλι, παίρνοντας κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά σε πορεία παράλληλη με την προηγούμενη προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η θέση και η πορεί του Oruc Reis στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρας τεστ για το τουρκικό ερευνητικό θα έρθει τις επόμενες μέρες. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή όπου πλέει το Oruc Reis, από την Κυριακή έως της Τετάρτη, υπάρχουν προβλέψεις για 8 μποφόρ.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι ποια θα είναι η πορεία του με αυτές τις καιρικές συνθήκες.