ΟΣΕ: Αποκαθίσταται η σιδηροδρομική γραμμή στη σήραγγα των Τεμπών – Κανονικά από αύριο τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό από συνεργεία του ΟΣΕ οι εργασίες καθαρισμού για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην σήραγγα των Τεμπών, με στόχο από τα μεσάνυχτα να δοθεί στην κυκλοφορία μια τροχιά για τις εμπορικές αμαξοστοιχίες.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ΟΣΕ μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να ανοίξει η μονή γραμμή για τις εμπορικές αμαξοστοιχίες, αν δεν προκύψει κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο, ενώ από αύριο Τετάρτη, στόχος είναι να πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίας απόφραξης 50 φρεατίων από μεγάλο αποχετευτικό που έχει τοποθετηθεί επάνω σε πλατφόρμα τρένου σε μήκος 2 χλμ όπου έχουν απλωθεί φερτά υλικά και μπάζα.

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη σήραγγα και στο σιδηροδρομικό δίκτυο των Τεμπών μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Bora, ο Παναγιώτης Τερεζάκης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤΝews ανέφερε «Αυτή τη στιγμή έχει φύγει το μεγαλύτερο μέρος των νερών στη σήραγγα. Τώρα τα συνεργεία έχουν ξεκινήσει να παίρνουν τη λάσπη και τα φερτά υλικά για να αρχίσει να καθαρίζει τη γραμμή. Εν συνεχεία, θα πρέπει να πλυθούν με μάνικες, με νερό, ώστε να καθαριστεί η σήραγγα για να μπορέσει να δοθεί πάλι στην κυκλοφορία.

Ο προγραμματισμός μας είναι μέχρι το βράδυ να μπορέσουν να καθαρίσουν την μία από τις δύο τροχιές ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την κυκλοφορία με μονή γραμμή. Να περάσουν κυρίως πρώτα τα εμπορικά, γιατί έχει δημιουργηθεί θέμα στα δύο άκρα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από μεγάλο αριθμό φορτίων που πρέπει να διεκπεραιωθούν. Τη νύχτα που έρχεται θα ολοκληρώσουμε και τον καθαρισμό στη δεύτερη τροχιά με σκοπό αύριο το πρωί να μπορούμε να δώσουμε την κυκλοφορία και στις δύο τροχιές κανονικά να αποκαταστήσουμε πλήρως την κυκλοφορία».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απάντηση Ιράν στις απειλές Τραμπ: «Απερίσκεπτες και προκλητικές δηλώσεις»
17 Μαρτίου, 2025
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Ιωάννη
17 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή του καιρού από τις επόμενες ώρες
17 Μαρτίου, 2025
Μήνυση από γονείς θυμάτων των Τεμπών κατά του Εφέτη ανακριτή για στοιχεία που λείπουν – Η αναφορά σε εκρηκτική ουσία
17 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές σε διαμαρτυρία έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον
17 Μαρτίου, 2025
«Είχα τη στολή για την δουλειά μου, είναι ψέμα ότι έκανα προσαγωγές» λέει ο 32χρονος fake αστυνομικός
17 Μαρτίου, 2025
Από τις παραλίες στις χιονοπτώσεις – «Βουτιά» του υδράργυρου ως και 2 βαθμούς
17 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από το χάος λίγες ώρες πριν την τραγωδία – Έστελναν τρένα ανάποδα και στα τυφλά
17 Μαρτίου, 2025
Αλέξης Τσίπρας: «Το σημερινό καθεστώς οδηγεί την πατρίδα στα βράχια»
17 Μαρτίου, 2025
Οδύνη και οργή στη Βόρεια Μακεδονία – Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τη φονική πυρκαγιά
17 Μαρτίου, 2025