Όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατέθετε πρόταση μομφής κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα (video)

Πρόταση μομφής κατά τoυ υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το απόγευμα της Πέμπτης.

‘Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: «Με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα.

Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών .Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους. Το νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.
Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά. Σαν τους κλέφτες. Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση. Να αναγκαστεί να έρθει και ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται. Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας».

Πρόταση μομφής κατά Γιάννη Στουρνάρα

Στις 30/3/2014, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του τότε υπουργού Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Τσίπρας είχε εξαπολύσει «επίθεση» στην τότε κυβέρνηση με αφορμή πολυνομοσχέδιο που ήταν προς ψήφιση, τονίζοντας πως με τον τρόπο αυτό «διαλύετε όλες τις επαγγελματικές ομάδες και ξεπουλάτε κομμάτι κομμάτι τη χώρα…» και συμπληρώνοντας ότι  «γράφετε τις πιο μαύρες σελίδες της συντηρητικής παράταξής σας».

Μέσα σε έντονη αντιπαράθεση και υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας είχε κάνει λόγο για έγκλημα «με νομοσχέδιο που φανερώσατε ξημερώματα», το οποίο -όπως είχε σημειώσει- ήταν το προϊόν συναλλαγής με την Τρόικα για να διασωθεί η κυβέρνηση στις εκλογές.

«Κάνετε ντροπιαστική συνθηκολόγηση με την τρόικα για να γλιτώσετε στις εκλογές», είχε υπογραμμίσει τότε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα είχαν βρεθεί τράπεζες, εργασιακά και ασφαλιστικά ταμεία ενώ παράλληλα με την επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει και την αποπομπή του τότε υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίο είχε κατηγορήσει ευθέως ότι εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα.