Όταν ο Φρανκ Σινάτρα παντρεύτηκε την Άβα Γκάρντνερ στο σπίτι ενός φίλου τους

Ο Φρανκ Σινάτρα είχε βάλει στο μάτι την Άβα Γκάρντνερ την εποχή που ακόμα τραγουδούσε με τον Τόμι Ντόρσεϊ, όταν είδε μια φωτογραφία της στο εξώφυλλο του «Ρhotoplay» (στο οποίο εκείνη εμφανιζόταν με γυμνούς ώμους φορώντας ένα περιδέραιο με σμαράγδια). Αυτό αφηγείται ο Τζ. Ράντι Ταραμπορέλι στη βιογραφία του,«Σινάτρα. Με τον τρόπο του». Και είχε αποφασίσει να την παντρευτεί.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά τη Άνοιξη του ‘49 στο κλαμπ «Μοκάμπο», στο Λος Άντζελες. Ο Σινάτρα ήταν παντρεμένος από το 1939 με τη Νάνσυ Μπαρμπάτο και είχε μαζί της τρία παιδιά, ωστόσο δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην απίστευτη ομορφιά της Γκάρντνερ. Το διαζύγιό του δεν άργησε να βγει όταν πλέον έγινε γνωστή η σχέση του με εκείνη.

Παντρεύτηκαν στις 7 Νοεμβρίου του 1951 στο σπίτι ενός φίλου τους στη Φιλαδέλφεια. Εκείνος 36. Εκείνη 29. Το υπέροχο νυφικό της Γκάρντνερ, με το κοφτό ντεκολτέ που δημιουργούσε μια φυλλωσιά στο στήθος και έδενε πίσω στο λαιμό, θα ήταν από τα πιο γνωστά νυφικά τα επόμενα χρόνια που όλες οι γυναίκες θα ήθελαν να φορέσουν.

Ο μήνας του μέλιτος στην Κούβα ήταν κάτι που δεν θα ξεχνούσαν ποτέ. Βόλτες αγκαλιά στην παραλία, χορός, ποτά, ξενύχτι και όρκοι αιώνιας αγάπης. Ζούσαν σαν να μην υπήρχε τίποτα άλλο εκτός από τον έρωτά τους.  Ήταν νέοι, όμορφοι, πετυχημένοι και τρελά ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον. Τι άλλο ήθελαν;

Η σχέση τους απασχολούσε συνεχώς τα αμερικανικά tabloids. Οι φωτογράφοι δεν τους άφηναν σε ησυχία. Και ο έρωτάς τους ήταν από τους πιο δυνατούς έρωτες του Hollywood. Ένας έρωτας με τα πάνω και τα κάτω. Ζήλιες, καβγάδες, ερωτικά πείσματα, ένταση, ακόμα και σε δημόσιους χώρους. Και όσο περνούσε ο καιρός τα κάτω ήταν όλο και πιο συχνά, όλο και πιο δυσβάσταχτα. Και ήρθε το τέλος. Χώρισαν τον Οκτώβριο του 1953. Η Γκάρντνερ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Ιούνιο του 1954, σε μια εποχή που έβγαινε με τον ταυρομάχο Luis Miguel Dominguín, αλλά το διαζύγιο βγήκε λίγα χρόνια αργότερα.

Έχουν πολλά γραφτεί για το λόγο που χώρισαν. Ήταν και οι δύο πολύ ζηλιάρηδες και με αδυναμία στο ίδιο φύλο. Και τα ξεσπάσματά τους ήταν έντονα, κάτι που έκανε κακό και στην επαγγελματική ζωή τους. Αυτό από μόνο του είναι κάτι. Όμως βασική αιτία του χωρισμού τους φαίνεται να ήταν οι δύο αμβλώσεις που έκανε έκανε η ηθοποιός, έγκυος σε παιδιά του Φρανκ Σινάτρα. Η ίδια δεν ήθελε παιδιά.

Η σχέση τους όμως δεν τελείωσε όταν χώρισαν. Εκείνος πάντα θα ήταν ερωτευμένος μαζί της. Πάντα θα πήγαινε να τη βρει.

Φρανκ Σινάτρα- Άβα Γκάρντνερ: Παντρεύτηκαν στις 7 Νοεμβρίου του 1951 στο σπίτι ενός φίλου τους στη Φιλαδέλφεια.

Η ίδια η ηθοποιός διηγείται στα απομνημονεύματά της (Άβα Γκάρντνερ, «Με τη δική της φωνή».):«Μπορεί να ήμασταν σε διαφορετικές πόλεις, σε διαφορετικές χώρες, αλλά ποτέ δεν ήμασταν χώρια. Και από καιρού εις καιρόν, ο Φρανκ μου τηλεφωνούσε στη Μαδρίτη, το Λονδίνο, τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη, όπου κι αν ήμουν, και έλεγε: “Αβα, ας προσπαθήσουμε ξανά”. Κι εγώ έλεγα, “Εντάξει! ” και τα παρατούσα όλα, μερικές φορές ακόμη και ένα ρόλο σε κάποια ταινία. Και ήταν υπέροχα, αλλά δεν διαρκούσε πάνω από μια μέρα. Κι έφευγα πάλι τρέχοντας, τρέχοντας στ΄ αλήθεια. Ποτέ δεν καταφέρναμε να καταλάβουμε τελείως γιατί δεν λειτούργησε και γιατί ποτέ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.»

Μετά το χωρισμό τους εκείνη δεν ξαναπαντρεύτηκε αλλά είχε αρκετές σχέσεις. Πήγε στην Ισπανία και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Εκείνος παντρεύτηκε δύο ακόμα φορές, μία με τη Μία Φάροου και μία με την Μπάρμπαρα Μαρξ.

Η Άβα Γκάρντνερ υπέστη εγκεφαλικό το 1986. Πέθανε στις 25 Ιανουαρίου του 1990 στο Λονδίνο, έχοντας αρρωστήσει με πνευμονία. Ο Φρανκ Σινάτρα πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες στις 14 Μαΐου 1998, σε ηλικία 82 ετών, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, Μπάρμπαρα Μαρξ, μετά από δύο καρδιακές προσβολές.