Οταν ο Ν.Χαρδαλιάς έλεγε ότι «Το τοπικό lockdown είναι ουτοπικό. Είναι εξωπραγματικό» (vid)

Αυστηρότερα μέτρα ισχύουν από σήμερα το πρωί στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρούνται σε αυτές τις περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στο τρέχον lockdown καθώς όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, «η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της πατρίδας παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη καθώς το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί παρά τα μέτρα που εφαρμόζουμε για να ελέγξουμε τη διασπορά».

«Για αυτό και σε συνεννόηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας, αποφασίσουμε την αυστηροποίηση του τρέχοντος ολικού απαγορευτικού (lockdown)», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι πριν από λίγους μήνες και πιο συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο, ο υφυπουργός δήλωνε ότι είναι «ουτοπικό» ένα τοπικό lockdown σε επίπεδο δήμων.

«Δεν υπάρχουν διεθνώς πρωτόκολλα διαχείρισης που να αφορούν σε τοπικά lockdown σε επίπεδο δήμων. Δεν υπάρχει καμία λογική και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εφαρμογής κάτι τέτοιου. Είναι ουτοπικό. Είναι εξωπραγματικό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Δείτε την απάντηση του κ. Χαρδαλιά στο ακόλουθο βίντεο (19:00):