Ουκρανία: Η συμφωνία της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα ακυρώνει τις κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ

Τι δήλωσε σύμβουλος του Ζελένσκι για την συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου δήλωσε ότι η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας ακυρώνει όλες τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Πιονγκιάνγκ από τη διεθνή κοινότητα.

«Η υπογραφή μιας ‘στρατηγικής στρατιωτικής εταιρικής σχέσης …συνιστά μια μονομερή και την πιο επαίσχυντη ακύρωση όλου του πακέτου των διεθνών αποφάσεων, ψηφισμάτων και κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», δήλωσε ο Μιχαήλο Ποντολιάκ μέσω ανάρτησης του στην πλατφόρμα Χ.

Ο Πούτιν και ο Κιμ υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Κιμ διαβεβαίωσε σήμερα τη Ρωσία για την «πλήρη υποστήριξή» του και για την «αλληλεγγύη» του στη σύγκρουσή της με την Ουκρανία.

Η Βόρεια Κορέα «εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της στην κυβέρνηση, το στρατό και το λαό της Ρωσίας στη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία για να προστατεύσουν την κυριαρχία, τα συμφέροντα της ασφάλειας και την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας τους, δήλωσε ο Κιμ.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι συνομιλίες τετ-α-τετ μεταξύ των δύο ανδρών διήρκεσαν περίπου δύο ώρες και είχαν προηγηθεί διευρυμένες διαπραγματεύσεις.

Το Κρεμλίνο είχε δηλώσει τη Δευτέρα πως αυτή η συμφωνία «συνολικής στρατηγικής σύμπραξης» θα αντανακλά «τη βαθιά εξέλιξη της γεωπολιτικής κατάστασης στον κόσμο», την ώρα που η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα θεωρούν αμφότερες τις Ηνωμένες Πολιτείες υπαρξιακό εχθρό τους.

Πηγή: ΑΠΕ