Π. Χρηστίδης: Κανείς δεν ξεχνά τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΑΣΘ

«Δεν μπορεί κανείς να ξεχνά τί έγινε στον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη και τί συνέπειες είχε αυτό», σημείωσε ο Παύλος Χρηστίδης, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στο 30ό συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, παράλληλα, βέβαια, με μια γενικότερη τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για ό,τι συμβαίνει στον τόπο.

Αφού εισαγωγικά χαιρέτισε το ρόλο της ΟΣΜΕ στην κατάκτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του συγκεκριμένου κλάδου, ο Π. Χρηστίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτό το οποίο οφείλουμε όλοι να δούμε και οφείλει και η ομοσπονδία να δει, είναι το πως ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσης για κάθε Έλληνα πολίτη, έτσι ώστε να βελτιώνει τη ζωή του. Και προφανώς αυτό δεν γίνεται μόνο με καλή συζήτηση. Γίνεται και με αγώνες και οι αγώνες αυτοί πρέπει να έχουν αιτήματα, και οι αγώνες αυτοί πρέπει να είναι και στο δρόμο και στη Βουλή και παντού».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, «η δική μας πολιτική ανάλυση λέει ότι τα δέκα χρόνια της κρίσης που ήταν μια κρίση οικονομική, αξιακή και πολιτική, θα μπορούσαμε να είχαμε γλιτώσει πάρα πολλά, αν πολύ απλά το 2010 δε χρειαζόταν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν φροντιστήρια αντιμνημονίου στον ελληνικό λαό, χρεώνοντας στο τέλος τρία επιπλέον μνημόνια έτσι όπως έγινε… Αν κάναμε μια εθνική συνεννόηση και διασφαλίζαμε ότι οι πολίτες δε θα χρεώνονταν όλα αυτά τα οποία χρεώθηκαν. Δεν έγινε αυτό. Αλλά στην πορεία είδαμε και πολύ συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές για τις οποίες πρέπει να ακούμε και μια αυτοκριτική. Και όπως εμείς υποστήκαμε την κρίση γιατί επιλέξαμε να βάλουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και το πληρώσαμε ως πολιτικός χώρος, δεν μπορεί κανείς να ξεχνά τί έγινε στον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη και τί συνέπειες είχε αυτό. Όπως επίσης δεν μπορεί να ξεχνά κανείς με τι χρήματα αμείβονται οι νέοι άνθρωποι, πού είναι η «μαύρη» εργασία, επίσης ποιες ήταν οι υποσχέσεις κάποιων και τι έκαναν την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης».

Και ο Π. Χρηστίδης πρόσθεσε: «Επομένως, μιλώντας και πάλι ειλικρινά, οφείλουμε να πούμε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν υποσχέσεις, αλλά υπάρχουν και πράξεις. Και σε αυτό το οποίο εμείς οφείλουμε να σταθούμε είναι στο ότι σε μία περίοδο, κατά την οποία η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι εδώ και που θέσεις εργασίας θα κινδυνεύσουν να χαθούν. Οφείλουμε να δούμε πώς διασφαλίζουμε και εγγυώμαστε νέα εργασιακά δικαιώματα, τα οποία είναι απαραίτητο να εγγυηθούν και να διασφαλιστούν. Πώς επίσης έχουμε καλές δημόσιες υπηρεσίες και αυτό έχει να κάνει και με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Όπως είπαμε για την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έχει τις ευθύνες της, έτσι λέμε και για αυτήν την κυβέρνηση ότι εμείς είμαστε απέναντι στο ξεπούλημα των δημόσιων συγκοινωνιών, γιατί αυτό πιστεύουμε. Και θα το υποστηρίξουμε και μέσα και έξω από τη Βουλή. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, όπως αρμόζει να είμαστε δίπλα σε κάθε συλλογικότητα, γιατί αυτό είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας ιδεολογίας», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, που έκλεισε το χαιρετισμό του λέγοντας:

«Αυτό είναι που πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά, η οποία πιστεύει ότι η πολιτική, είτε αυτή έχει να κάνει με τα συνδικάτα, είτε έχει να κάνει με τα επιμελητήρια, είτε έχει να κάνει με την αυτοδιοίκηση, είτε με το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα είναι για λίγους. Και αυτό είναι που έχει δημιουργήσει και εύλογα προβλήματα δημοκρατικών λειτουργιών σε αυτές τις συλλογικότητες. Θα το αποδεχτούμε; Από όποιο μετερίζι είναι ο καθένας. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να το αποδεχτούμε. Και σε αυτό το δρόμο σας καλώ να αντιληφθείτε ότι είμαστε όλοι σύμμαχοι δίπλα σας και μαζί σας».

-Ad-