Π. Χρηστίδης: Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε διαφωνίες αξιακές και πολιτικές

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ., Παύλος Χρηστίδης, και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στις διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ..

«Η αποτυχία της συνεννόησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι κάτι που αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Πρέπει να δούμε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, και εκεί οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές να προχωρήσουν προς μία κατεύθυνση ώστε να ενισχυθούν οι αδύναμοι», σημειώνει ο κ. Χρηστίδης και συμπληρώνει «με τον κ. Τσίπρα έχουμε μεγάλες διαφωνίες και αξιακές και πολιτικές και ιδεολογικές».

«Είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης. Αντιπολίτευση κάνεις στο κόμμα που κυβερνά. Η Νέα Δημοκρατία έχει παράξει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, έχει καίρια ευθύνη για ό,τι δημιούργησε στη χώρα την περίοδο της κρίσης και αυτό θα τον ακολουθεί όσο δεν κάνει αυτοκριτική», επισημαίνει ο κ. Χρηστίδης.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών από ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρηστίδης τονίζει ότι «έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τη 13η σύνταξη, την προστασία της Α κατοικίας, το δημογραφικό μέσα στη Βουλή, και περιμένουμε τα υπόλοιπα κόμματα να απαντήσουν και να πάρουν πρωτοβουλίες και να συζητήσουμε μέσα στη Βουλή».

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της Novartis, ο κ. Χρηστίδης αναφέρει ότι «υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη στο εξής: Κανείς δεν ασχολείται με το πραγματικό σκάνδαλο του φαρμάκου. Από το 2004 μέχρι το 2009 η φαρμακευτική δαπάνη έφτασε στα 5,1 δισ.. Εμείς θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση για να δούμε ποιος χρεώνει την τσέπη των πολιτών παραπάνω. Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση».