Π. Καλφαγιάννης στο newsique: «Η κυβέρνηση θέλει την συρρίκνωση της δημόσιας τηλεόρασης»

Την Δευτέρα 24/02/2020 στο Θ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα βρεθεί ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, επειδή λειτουργούσε χωρίς άδεια το ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Το newsique επικοινώνησε με τον κ. Καλφαγιάννη ο οποίος σημείωσε σχετικά με την υπόθεση ότι «ήμουν πρόεδρος της ΠΡΟΣΠΕΡΤ και είπα από την πρώτη στιγμή ότι η ΕΡΤ δεν θα κλείσει και θα μείνει ανοιχτή, ξεκινήσαμε έναν αγώνα στον οποίο ήμουν επικεφαλής, γιατί χρηματοδοτούσα, η ΠΡΟΣΠΕΡΤ δηλαδή, όλη την προσπάθεια στο μαύρο της ΕΡΤ και την φαύλη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου».

Και συνεχίζει: «Θέλουν να πληρώσουμε γιατί όλοι θέλουν να ξεχάσουν αυτό τον αγώνα που έκαναν οι εργαζόμενοι. Ο Τσίπρας το 2016 είχε πει ότι «οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμπαρέσυραν την κοινωνία σε έναν αγώνα δημοκρατίας. Εμείς απλά υπογράψαμε». Εμείς ήμασταν οι πρώτοι τότε που αντισταθήκαμε, μετά οι καθαρίστριες και μετά κάποιοι άλλοι. Σταθήκαμε ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης τότε, και εδώ δεν μιλάμε πως απολύθηκαν 10, 20 ή 50 άτομα, για να ξανά προσληφθούν, αλλά έκλεισε μια εταιρεία την οποία ξανά ανοίξαμε με τον αγώνα μας. Με αγώνα σκληρό, επίπονο και μεγάλο, στο τέλος κερδίζεις, αρκεί να έχεις πίστη και όραμα».

Ο κ. Καλφαγιάννης συμπλήρωσε μιλώντας στο newsique ότι «Τώρα σε ο,τι αφορά εμένα, υπήρχε από τότε μία δικογραφία και έγραψε ο εισαγγελέας να γίνει άμεσα η δίκη, προσδιορίστηκε σε ένα μήνα και τώρα με στέλνουν στο εδώλειο να δικαστώ επειδή λειτουργούσε το ραδιόφωνο της ερτ τότε χωρίς άδεια, όταν κανένα ραδιόφωνο δεν έχει άδεια».

«Αυτό που θέλω να πω» συνεχίζει, «είναι ότι στοχοποιούμαι επειδή είμαι απέναντι. Ο μητσοτάκης είχε βγάλει ανακοίνωση πως όταν έρθουμε στα πράγματα ο Καλφαγιάννης δεν θα είναι στην ΕΡΤ».

Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο γίνεται αυτό, ο κ. Καλφαγιάννης σημειώνει πως γίνεται για να τον τιμωρήσουν επειδή δεν κατάφερνα να τον διώξουν από την ΕΡΤ.

«Η διοίκηση εδώ ήρθε τοποθετημένη, διορισμένη, όλα τα άλλα ήταν αστεία για τη Βουλή, αφού είχαν ανακοινωθεί ένα μήνα πριν, ήρθε λοιπόν με εντολές της Νέας Δημοκρατίας , η οποία πάντα έλεγε ότι καλά έκαναν και έβαλαν μαύρο στην ΕΡΤ. Τώρα δεν μπορούν να ρίξουν μαύρο και θέλουν με έναν άλλο τρόπο να πετύχουν μια συρρίκνωση της δημόσιας τηλεόρασης με οποιοδήποτε κόστος και τροπο, ώστε να την κάνουν μικρή και ασήμαντη, ξεκινώντας από το προσωπικό. Έχουν κάνει στην άκρη το προσωπικό και φέρνουν άλλους μέσω εργολαβιών, πληρώνονται ελάχιστα και με το παραμικρό μπορεί να τον διώξει ο εργολάβος», καταλήγει τονίζοντας πως «δεν θα περάσει αυτό».