Π. Παππάς στο newsique: Με νέο Πρόεδρο, για ένα άλμα προς το μέλλον

Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν τον πρώτο σταθμό σε μία τετραετή πορεία, στο τέλος της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα κληθεί να αποδείξει ότι χαίρει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, λέει στη συνέντευξή του στο newsique.gr o Πέτρος Παππάς, εκφράζοντας την άποψη πως η νίκη του κόμματός του στις εθνικές εκλογές είναι απολύτως εφικτή.

Σε σχέση με τις εσωτερικές ισορροπίες στην Κουμουνδούρου, εκτιμά ότι μετά από μία περίοδο ανασυγκρότησης το κόμμα θα κάνει το άλμα προς το μέλλον, ενώ αναφορικά με την πρόσφατη αντίδραση τμήματος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις προτάσεις για το νέο Προεδρείο και τα “λευκά”, χαρακτηρίζει αναμενόμενες “κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις” στην παρούσα συγκυρία. Όσο για το επίδικο της επόμενης περιόδου, ο κύριος Παππάς θεωρεί ότι είναι η περαιτέρω διεύρυνση της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε όλο τον προοδευτικό χώρο και η ανάδειξη νέων στελεχών.

Συνέντευξη στη Βούλα Κεχαγιά

Κύριε Παππά, πώς μπορεί να στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεσματικά απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν ακόμη δεν έχει βρει τις εσωτερικές του ισορροπίες;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέδειξε στην εκλογική αναμέτρηση που διεξήχθη για την εκλογή του νέου προέδρου του ότι προσελκύει το ενδιαφέρον ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας. Είναι προφανές ότι το κόμμα βρίσκεται σε μια διαδικασία ανασυγκρότησης, απευθύνεται ξανά με έναν διαφορετικό τρόπο στους πολίτες και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα αυτού του άλματος προς το μέλλον που όλοι καλούμαστε να κάνουμε.

Σας ανησυχεί το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός σας απέρριψε την πρόταση του προέδρου σας για το Προεδρείο της;

Δεδομένου του γεγονότος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μόλις ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου, είναι μάλλον αναμενόμενο, στην παρούσα συγκυρία, να υπάρχουν κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με τις επιλογές προσώπων και στρατηγικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και είμαι βέβαιος ότι σεβόμενοι την αρχή της πλειοψηφίας θα προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι στο μέλλον. Το χρωστάμε εξάλλου στην ιστορία της αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης στη χώρα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέδειξε ότι προσελκύει το ενδιαφέρον ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας

 

Θεωρείτε ότι η εσωτερική αναστάτωση είναι πρόσκαιρη ή ότι αποτελεί μία συνειδητή επιλογή για την αποδυνάμωση του κ. Κασσελάκη;

Νομίζω ότι κάθε τι καινούριο που γεννιέται έχει πάντα οδύνες και παράλληλα έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι το σύγχρονο αισιόδοξο και ενωτικό μήνυμα προς τον Στέφανο Κασσελάκη θα άρει κάθε ενδεχόμενη δυσπιστία ή αμφιβολία και θα οδηγήσει τη δημοκρατική παράταξη σε νικηφόρα αποτελέσματα.

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αμφισβήτησης του αρχηγού, αν υπάρχουν;

Η σύνθεση και η συγκρότηση μια νέας αξιόπιστης, τεκμηριωμένης και ρεαλιστικής πρότασης, στην οποία θα συνομολογήσουμε όλοι και η οποία θα συνδιαμορφωθεί από τη νέα βάση του κόμματος μας, είναι ο μόνος αξιόπιστος δρόμος που θα ξανακάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο.

Εκτιμάτε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης λειτουργεί ενωτικά εντός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ; Για παράδειγμα, οι επιλογές του δείχνουν διάθεση σύνθεσης;

Είναι ξεκάθαρο νομίζω ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πρώτη στιγμή απηύθυνε μήνυμα ενότητας σε όλον τον κόσμο και στα στελέχη της προοδευτικής παράταξης και τείνοντας χείρα φιλίας σε όλους έδειξε τη διάθεση του να συμπεριληφθούν όλοι στο νέο εγχείρημα. Το επίδικο της επόμενης περιόδου είναι η περαιτέρω διεύρυνση της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε όλον τον προοδευτικό χώρο και η ανάδειξη νέων στελεχών που μπορούν να υπηρετήσουν το όραμα της σύγχρονης αριστεράς του 21ου αιώνα.

 

Το επίδικο της επόμενης περιόδου είναι η περαιτέρω διεύρυνση της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε όλον τον προοδευτικό χώρο

 

Εφόσον ο πρόεδρός σας παρουσιαστεί στον στρατό το Νοέμβριο, πότε εκτιμάτε ότι θα γίνει το Συνέδριό σας;

Όλες οι κομματικές διαδικασίες θα εξελιχθούν κατά τον προβλεπόμενο τρόπο και σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει μια βαθιά δημοκρατική παράδοση και το γεγονός αυτό μάς γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να κερδίσει τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές ή χρειάζεται αλλαγές παντού;

Θεωρώ απόλυτα εφικτή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Είναι κατανοητό ότι οι εκλογικές ήττες, τις οποίες υπέστη η παράταξη μας, πρέπει να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές αλλά και σε μια αποτελεσματικότερη αντιστοίχιση του προγραμματικού μας λόγου με τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Το καθολικό μήνυμα της βάσης προς τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη για την αναδιοργάνωση του κόμματος, ήταν τόσο ηχηρό που δεν αφήνει περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη πορεία.

 

Πρέπει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να πιστέψουν ότι δικαιούνται μια καλύτερη ζωή με αξιοπρεπή εισοδήματα, με πρόσβαση για όλους σε ποιοτική δημόσια υγεία και παιδεία

 

Είναι στοίχημα οι ευρωεκλογές;

Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν τον πρώτο σταθμό σε μια τετραετή πορεία, στο τέλος της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα κληθεί να αποδείξει ότι χαίρει ξανά της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να πιστέψουμε στο όραμά μας για το «ελληνικό όνειρο». Πρέπει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να πιστέψουν ότι δικαιούνται μια καλύτερη ζωή με αξιοπρεπή εισοδήματα, με πρόσβαση για όλους σε ποιοτική δημόσια υγεία και παιδεία. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα αναπτυξιακό περιβάλλον, το οποίο θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας ούτως ώστε οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ζουν και εργάζονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, να μπορέσουν επιτέλους να επιστρέψουν στον τόπο τους.

O Πέτρος Παππάς είναι βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία