Π. Πολάκης: Δημοσίευσαν την πρόσκληση στη Διαύγεια αφού άνοιξαν τις προσφορές

Με αναρτήσεις του στα social media, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, φέρνει στη δημοσιότητα πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια υγειονομικών στολών, η οποία δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια 15 λεπτά αφού είχαν ανοίξει οι προσφορές.

Όπως καταγγέλλει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο προμήθειας στολών υγειονομικού προσωπικού υψηλής προστασίας τύπου TYVEC από την 6η ΥΠΕ (Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνια, Ήπειρος), «…υπέγραψαν στις 18 Μαρτίου σύμβαση να τις προμηθευτούν με 18,5 ευρώ, ΕΝΩ Η 1η ΥΠΕ ΤΙΣ ΠΗΡΕ ΜΕ 8 ΕΥΡΩ. Δημοσιεύω τις παρακάτω φωτογραφίες (υπάρχουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ)», αναφέρει ο κ. Πολάκης.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει ο Π. Πολάκης, φαίνεται (πρώτη φωτογραφία) η ανάρτηση στη Διαύγεια της πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς προμηθευτές, με ημερομηνία 12/3/2020:

Η δεύτερη φωτογραφία είναι από την ίδια πρόσκληση, όπου αναφέρει πως οι προσφορές θα κατατίθενται στην 6η ΥΠΕ μέχρι τις 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. με αποσφράγιση των προσφορών στις 11.15 π.μ. την ίδια μέρα.

«Μέχρι εδώ καλά, θα πει κανείς. Δίνουν και 4 μέρες περιθώριο για προσφορές παρά το «επείγον» λόγω κορονοϊού! Έλα όμως που δεν είναι έτσι! Μεγεθύνοντας την 1η φωτογραφία, προσθέτει, προκύπτει πως η ανάρτηση της από 12/3/20 απόφασης γίνεται στις… 17/3, στις 11.30 π.μ., δηλαδή 15 λεπτά μετά και το άνοιγμα των προσφορών όπως έλεγε η πρόσκληση», αναφέρει ο κ. Πολάκης: