Π. Πολάκης: Καταγγελίες για «ρουσφέτια και αναθέσεις» στην Υγεία (video)

Στην επιτροπή για το νομοσχέδιο που αφορά τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, μίλησε σήμερα, Δευτέρα, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος εξαπέλυσε «επίθεση» στην κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στο υπουργείο Υγείας.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «ρουσφέτια και αναθέσεις», κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή, ενώ στο τέλος ρώτησε πότε θα γίνουν στη χώρα μας τεστ αντισωμάτων που αυτά που απαιτούνται για να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η πανδημία στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης κατήγγειλε φωτογραφικές ρυθμίσεις και μια προσπάθεια να «καθαρίσει» η κυβέρνηση τον κ. Λαϊνιώτη και την «σκανδαλώδη συμπεριφορά και πρακτική» του κ. Καρβέλη (διοικητή 6ης υγειονομικής περιφέρειας), δίνοντάς τους «νομική κάλυψη για να επικαλεστούν στο δικαστήριο».

«Καταλαβαίνετε τι νομοθετείτε; Ότι κάποιος που του κάναμε απευθείας ανάθεση και για αυτή την ανάθεση η δικαιολογία ήταν πως “μόνο αυτός μπορεί να μας φέρει αυτά που χρειαζόμαστε σε 10 ημέρες”, αν δεν μας τα φέρει δεν τρέχει τίποτα. Για αυτό την πήρε την δουλειά, αλλά αν δεν μας τα φέρει δεν πειράζει, είναι νόμιμος και μπορεί να τα φέρει αργότερα. Δηλαδή μπορεί να τα φέρει και τώρα που θα τα πάρει σε πολύ χαμηλότερη τιμή, αλλά θα τα πληρωθεί με τις σκανδαλώδεις τιμές που είχατε βάλει. Σας καλώ να το αποσύρετε», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης τόνισε πως «συμφωνούμε ότι πρέπει να προκηρυχθούν νέες οργανικές για να ενισχυθούν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ όμως αυτό που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση από αυτά που είχατε νομοθετήσει στις 7.4 και αφορούσε τους γιατρούς Κυπαρισσίας και Καλαμάτας λέτε πως γιατροί μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις που πήγαν να βοηθήσουν –βέβαια από εκεί που έφυγαν δημιούργησαν έλλειμμα- αλλά σαν ανταμοιβή τους λέμε να μείνουν.»

«Γιατί κ. Κοντοζαμάνη, τον κ. Καλοφωλιά που είχε μετακινηθεί στην Καλαμάτα από την Κυπαρισσίτα, τον ξαναγυρνάτε πίσω; Μήπως για να γίνει διευθύντρια κάποια του κ. Χρυσομάλλη; Ή παπάς παπάς ή ζευγάς, ζευγάς», συμπλήρωσε.

«Τεστ αντισωμάτων θα κάνουμε;» ρώτησε ο κ. Πολάκης. «Απαράδεκτο αυτό που έγινε χθες στην Βουλή. Τώρα που φεύγει η πανδημία θα μας κάνετε έλεγχο psr να δείτε αν έχουμε σήμερα; Σήμερα μπορεί να μην έχουμε και αύριο να έχουμε. Δεν έχει καμία σημασία αυτό το τεστ.»

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέληξε λέγοντας ότι «υπάρχουν τεστ αντισωμάτων και πολλές χώρες κάνουν αυτά τα τεστ. Παραγγείλτε τα να κάνουμε για να ξέρουμε. Θέλω απάντηση συγκεκριμένη πότε θα κάνουμε τεστ αντισωμάτων; Ή περιμένουμε από δύο συγκεκριμένες εταιρείες να παράξουν για να κάνουμε;»