Π. Σκουρολιάκος στο newsique: Έμπλεη αλαζονείας η Κυβέρνηση για το σταθμό «Βενιζέλου»

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση 14 ωρών, ενέκρινε την εφαρμογή του νέου σχεδιασμού ο οποίος περιλαμβάνει απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Τη συγκεκριμένη απόφαση σχολιάζει, μέσω του newsique.gr, ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρολιάκος, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση, καθώς «επιστρέφει στα ίδια λάθη», όπως τονίζει.

«Η επιστροφή στα ίδια λάθη αν μη τι άλλο δεν δείχνει σοφία. Η Νέα Δημοκρατία είχε την τύχη να σταματήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πολύ κακή της απόφαση, το 2014, δηλαδή να τεμαχίσει τις αρχαιότητες στο μετρό στη στάση “Βενιζέλου”. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απεδείχθη το αυτονόητο: ότι και τα αρχαία μπορούσαν να παραμείνουν στη θέση τους και το έργο να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη συνέχεια κατηγόρησε τη ΝΔ για αλαζονεία.

«Ωστόσο, έμπλεη αλαζονείας επιστρέφει στην εξουσία και σαν μικρό παιδί, πεισματικά, γυρίζει πίσω στο 2014 και σε εκείνη τη λανθασμένη απόφαση. Θεωρώ ότι είναι λάθος θεσμικό, επιστημονικό και ηθικό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρολιάκος.

Α. Μ.