Πάει στο Υπ. Μεταφορών ο Μητσοτάκης μετά το «αποβράσματα της κοινωνίας»

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη 1 Αυγούστου, στις 9:00 π.μ. ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό, Κώστα Αχ. Καραμανλή, και τον υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Μια επίσκεψη που έρχεται, λίγο μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε σε αυτούς που χρησιμοποιούν χωρίς εισιτήριο τα ΜΜΜ, χαρακτηρίζοντάς τους αποβράσματα της κοινωνίας.

Τα… γύρισε ο Υπουργός

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η απαράδεκτη δήλωση, ο υπουργός Υποδομών σε ανάρτηση του στο facebook επιχειρεί να ανασκευάσει αναφέροντας ότι «είναι μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου».

Στην ανάρτησή του ο Κ. Αχ. Καραμανλής αναφέρει:

Χτες, μιλώντας για όσους, χωρίς να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιλέγουν να μην πληρώνουν εισιτήριο, είπα ότι πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Προφανώς το ότι πρέπει να νιώθουν «αποβράσματα» είναι μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι «απόβρασμα», ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι.

Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας. Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον. Αυτό πιστεύω κι αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε κατασταλτική πολιτική.