Παγκόσμια πρωτιά για ελληνικό ελαιόλαδο

Στην κορυφή θέση του World Ranking Evoo (WREVOO) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε ένα ελαιόλαδο από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Λακωνία.

Ειδικότερα, κορυφαίο ελαιόλαδο στον κόσμο για το 2019, στην κατηγορία Best Condimento Olive Oil, αναδείχτηκε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Gemstone Blend Evoo» από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στη Σπάρτη.
Συνολικά, τα συναγωνιζόμενα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο ήταν 12.092 δείγματα από 34 χώρες ελαιοπαραγωγούς και ελήφθησαν υπ’ όψιν 31 διεθνείς διαγωνισμοί για την παγκόσμια κατάταξη.

Η κατάταξη δημοσιεύεται από την World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits (Διεθνή Ένωση Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Οίνων και Ποτών), η οποία συγκεντρώνει και κατατάσσει όλα τα ελαιόλαδα που έχουν διακριθεί σε αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμούς τυφλής γευσιγνωσίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Νίκος Σακελλαρόπουλος, Χημικός Μηχανικός M.Sc. και συνιδιοκτήτης των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, το Gemstone Blend Evoo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά, έπειτα από αρκετά έτη πειραματισμών και δοκιμών, ώστε να αγγίξει πολύ υψηλό επίπεδο γεύσης και ποιότητας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο τριών ποικιλιών (blend), το οποίο περιέχει τζίντζερ, μοσχολέμονο και βασιλικό, ανήκοντας στην κατηγορία των Condimento-flavored evoos.

ΑΠΕ