Παγώνη: Έχουμε Covid και γαστρεντερίτιδα – Δεν χρειάζεται πανικός

Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα κορωνοϊού και γαστρεντερίτιδας, με τους ειδικούς να συστήνουν προσοχή αλλά όχι πανικό.

«Έχουμε Covid και γαστρεντερίτιδα, δεν χρειάζεται όμως να ανησυχεί ο κόσμος», λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Ξεκινήσαμε με 130 κάτι περιστατικά και μέσα σε δύο εβδομάδες έχουμε φτάσει τα 487 με 18 θανάτους. Επειδή όμως ξέρουμε να το αντιμετωπίζουμε, δεν μπορεί να είναι ο κόσμος καλοκαιριάτικα με πανικό. Αυτό που έχει σημασία, είναι λίγο προσοχή. Τα βασικά, πλένουμε τα χέρια μας, αντισηπτικό και από εκεί και πέρα θα πορευτούμε».

Σύμφωνα με την κα Παγώνη:

«Ευτυχώς γρίπη αυτήν την εποχή δεν έχουμε. Είχαμε φέτος πολλές ιώσεις. Τα τελευταία στελέχη του Covid είναι πολύ πιο απλά. Η κλινική εικόνα δεν είναι τόσο δύσκολη, όπως ήταν με τα προηγούμενα στελέχη. Δεν είναι οι διασωληνώσεις οι πολλές».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025