Παγώνη: Πότε θα χρειαστεί να κάνουμε τέταρτη δόση του εμβολίου

Την αισιοδοξία της για την πορεία της πανδημίας εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως είπε αν και η μετάλλαξη Όμικρον αρχίζει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, μετά τα δύο νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη Σητεία της Κρήτης, ο δείκτης των κρουσμάτων σταδιακά μειώνεται. «Ωστόσο παραμένει υψηλός ο δείκτης των θανάτων και των διασωληνωμένων και θα είναι και τις επόμενες μέρες. Μια σταδιακή μείωση θα ξεκινήσει από τις 25 Δεκεμβρίου», επισήμανε.

Πρόσθεσε δε ότι αν και η Όμικρον φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, έχει ελαφρά συμπτώματα, οι νοσούντες δε νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και προς το παρόν δεν έχουμε θανάτους, ενώ για τα εμβόλια οι πρώτες ενδείξεις δείχνει ότι την πιάνουν, αλλά όχι τόσο όσο τις άλλες μεταλλάξεις.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 20.000 ραντεβού για τα παιδιά 5-11 ετών που σημαίνει ότι αρχίζουν και πείθονται οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, σημείωσε ότι πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι είναι αναγκαία, καθώς στελεχώνει τον οργανισμό με αντισώματα.

Ερωτηθείσα αν θα χρειαστεί και τέταρτη δόση, ανέφερε ότι το πιο πιθανό είναι να υπάρξει. «Από δω και πέρα το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως κάνουμε και για τη γρίπη. Πιστεύω ότι η τέταρτη δόση δε θα είναι πριν το καλοκαίρι, γιατί και με την τρίτη δόση θα έχει οχυρωθεί ο οργανισμός αρκετά και σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, μας καλύπτει για εννέα μήνες», υπογράμμισε.

Σχετικά με τις καταγγελίες για Vip ΜΕΘ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ξεκαθάρισε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί, τους οποίους εκπροσωπεί, δεν κρατάνε κλειστές κλίνες. «Με λίστα 160-170 διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν κρεβάτια και να μην τους βάζουν. Αν είχε τέτοια στοιχεία ο κ. Γιαννάκος θα έπρεπε να προχωρήσει σε κάποια άλλη διαδικασία», κατέληξε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων
25 Μαρτίου, 2025
Χανιά: Άνδρας καταπλακώθηκε από τρακτέρ – Μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο
25 Μαρτίου, 2025
Η πρώτη αντίδραση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου μετά την συνέντευξη της Έλενας Χριστοπούλου
25 Μαρτίου, 2025
Σουδάν: Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμό σε αγορά
25 Μαρτίου, 2025
Πολεοδομία Ρόδου: Πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές της υπόθεσης ζητά ο Άρειος Πάγος
25 Μαρτίου, 2025
Ανήλικη κατήγγειλε βιασμό από τον 47χρονο θείο φίλης της – Την επιβεβαιώνει παιδοψυχολόγος
25 Μαρτίου, 2025
Χάος στην Τουρκία: Συλλήψεις, απαγορεύσεις και φοιτητικά μποϊκοτάζ
25 Μαρτίου, 2025
Συγκλονιστικές εικόνες στη Λαμία: Μαθητής Ειδικού Γυμνασίου σηκώθηκε από το αναπηρικό αμαξίδιο και παρέλασε όρθιος
25 Μαρτίου, 2025
Γαλλία: Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου του Εμίλ – Συνελήφθησαν ο παππούς, η γιαγιά του και δύο θείοι του
25 Μαρτίου, 2025
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε 47 στρατηγικά έργα για τις σπάνιες γαίες
25 Μαρτίου, 2025