Παιδεία – προσλήψεις: Όχι άμεσα στην ειδική αγωγή – «Στον αέρα» οι 10.000 προσλήψεις

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην κάλυψη αναγκών στην ειδική αγωγή και στις προσλήψεις 10.000 εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ωστόσο, αυτό που προκύπτει από τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, είναι ότι πρέπει να ξεχάσουμε τις άμεσες προσλήψεις στην ειδική αγωγή που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχετικά με τις 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, αυτές είναι κυριολεκτικά «στον αέρα».

Όσον αφορά τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή και στις 4.500 προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «υπάρχει μία διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί υπάρχουν ενστάσεις και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Οι προσλήψεις είχαν προαναγγελθεί, δεν είχαν μόνο προϋπολογιστεί».

Παράλληλα, «στον αέρα» βρίσκονται οι 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, με την Υπουργό Παιδείας, να τονίζει: «Υπάρχουν βασικές ανάγκες και στη γενική εκπαίδευση πρώτο μέλημά μας είναι να καταγράφουμε αυτές τις ανάγκες. Θέλω να καταγράψουμε αναλυτικά όλες τις ανάγκες και μετά η προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι να προχωρήσει σε προσλήψεις σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς όπως παιδεία, υγεία, ασφάλεια».

-Ad-