Παιδίατρος Βουδούρης: «Εκρηξη ιώσεων – Πώς θα προστατευθούν τα παιδιά» (vid)

«Ολοι συζητάμε για την πανδημία και τον κορονοϊό, και το ζήτημα των ιώσεων δεν έχει μπει στο κάδρο», υποστήριξε ο Νικόλαος Βουδούρης, Παιδίατρος, Συντονιστής Νεογνολογικού Τμήματος Ορόφων ΜΗΤΕΡΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βουδούρης τόνισε ότι, ανοίγοντας οι παιδικοί σταθμοί και οι παιδικές δραστηριότητες, επανεμφανίστηκαν οι ιώσεις.

«Σε ηλικίες κάτω των τεσσάρων ετών, που δεν φορούν την μάσκα, έχουμε έκρηξη ιώσεων. Τα παιδιά αυτά ήταν δύο χρόνια στο σπίτι “αποστειρωμένα”», ανέφερε ο Παιδίατρος.

Παράλληλα, σχολίασε ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία «για υποχρεώσεις μη κορονοϊού δεν υπάρχουν θέσεις», ενώ αναφορικά με τα συμπτώματα, η ίωση που κυκλοφορεί έχει «έναν εξοντωτικό βήχα». Το γεγονός ότι το μυαλό όλων πάει πλέον στον κορονοϊό, ένας ασθενής πριν νοσήσει κάνει το τεστ για τον ιό, με αποτέλεσμα να «σχηματίζονται ουρές μέχρι να βγει το αποτέλεσμα».

Τέλος, η πρόσληψη για τα παιδιά είναι «ο εμβολιασμός με τα τακτικά τους εμβόλια, ενώ τα μικρής ηλικίας παιδιά θα πρέπει να κάνουν ένα ειδικό εμβόλιο, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα. Σημαντικό είναι να γίνει το εμβόλιο της γρίπης πριν έρθει η γρίπη».

Δείτε όσα ανέφερε στο βίντεο: