Παιδοκτόνος Πετρούπολης: «Το μωρό ήταν νεκρό, παγωμένο και σε ακαμψία»

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ξεκινά σήμερα η δίκη της παιδοκτόνου της Πετρούπολης, καθώς και της 54χρονης μητέρας της, η οποία κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα. Η 20χρονη σήμερα κοπέλα, εμφανίστηκε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τον αδελφό της.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, όταν οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν, ξέσπασαν σε κλάματα. Κατά την έναρξη της δίκης, η παιδοκτόνος ήταν σκεπτική και κρατούσε ένα κομποσκοίνι, το οποίο γύριζε συνεχώς στα χέρια της κόμπο-κόμπο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο γυναίκες για τον θάνατο του βρέφους είναι βαρύτατες και οι ποινές μπορεί να επιφέρουν μέχρι και ισόβια.

Οι καταθέσεις

Πρώτος κατέθεσε εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ, ο οποίος είπε «Πλησίασα τον κάδο. Είδα το μωρό δεν ήταν εν ζωή. Ήταν παγωμένο σε ακαμψία και γυμνό».

Στη συνέχεια, κατέθεσε το ζευγάρι που διαπίστωσε ότι όντως στον κάδο ήταν ένα μωρό και κάλεσαν την αστυνομία. Ο δικηγόρος ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία κατα συναυτουργία σε παιδοκτονία.

Σήμερα καταθέτουν επίσης ο Ρουμάνος ρακοσυλλέκτης που βρήκε το μωρό και κάτοικοι της περιοχής.

Το χρονικό

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Φεβρουάριο του 2018, όταν ένας ρακοσυλλέκτης εντοπίζει σε κάδο σκουπιδιών ένα βρέφος μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Καλεί την αστυνομία κι αμέσως ξεκινά η έρευνα. Η είδηση προκαλεί σοκ στη γειτονιά, που σπεύδει να αφήσει ένα λουλούδι στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το νεογέννητο αγοράκι.

Περνούν τρεις μήνες και οι αρχές φτάνουν στα ίχνη της 19χρονης. Συλλαμβάνουν τη νεαρή αλλά και την 56χρονη μητέρα της. Όπως υποστηρίζει η ίδια στις αρχές, γέννησε το μωρό της στην μπανιέρα του σπιτιού της, το θήλασε και μετά εμφάνισε αιμορραγία. Εκείνη προσπάθησε να τη σταματήσει, του έβαλε χαρτιά μέσα στο στόμα του και τύλιξε ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό του για να το κάνει να αντιδράσει. Μετά με τη βοήθεια τη μητέρα της πέταξαν το μωρό σε κάδο σκουπιδιών. Υποστήριξε επίσης ότι δε γνώριζε ότι είναι έγκυος μέχρι και τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ περιέγραψε το δράμα της καθώς ήταν ορφανή από πατέρα και συντηρούσε την οικογένειά της. Ισχυρίστηκε επίσης ότι έβλεπε το μωρό αυτό σαν απειλή και αισθανόταν ότι έπρεπε να το εξαφανίσει.

Η μητέρα της κατέθεσε ότι δε γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη μέχρι την ώρα του τοκετού και ότι πήρε το μωρό και το πέταξε στα σκουπίδια.

Ο κάδος όπου βρέθηκε νεκρό το νεογέννητο αγοράκι

Αποφασίζεται από τη Δικαιοσύνη,ο κατ’ οίκον περιορισμός της 19χρονης και στη συνέχεια η ίδια κρίνεται προφυλακιστέα. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είναι καταπέλτης. Αναφέρει ότι «οι δύο κατηγορούμενες μητέρα και κόρη τέλεσαν την πράξη ανθρωποκτονίας με πρόθεση. Όλα τα ευρήματα δεν επιτρέπουν καμία αμφιβολία στο ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε με πρόθεση».

Η 19χρονη επικαλείται επιλόχειο κατάθλιψη. Τον Νοέμβριο του 2018 αποφυλακίζεται. «Έχω έρθει πάρα πολύ κοντά στον Θεό. Αναζητώ τη συγχώρεσή του και της κοινωνίας. Πιστεύω ότι όλοι στη ζωή τους έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και αυτό θέλω και για μένα. Να μπορέσω κάποια στιγμή να πάω σχολείο, να σπουδάσω, να βρω μια δουλειά» ήταν τα τελευταία λόγια της μετά την αποφυλάκισή της.