Παλαιό Φάληρο – Απόπειρα γυναικοκτονίας: Νόμιζε ότι την σκότωσε και κάλεσε την Αστυνομία, αλλά…

Χειροπέδες σε έναν 87χρονο πέρασαν το πρωί της Κυριακής οι αστυνομικοί, στο Παλαιό Φάληρο, διότι ο υπερήλικας προσπάθησε να σκοτώσει την επίσης υπερήλικη σύζυγο του, κάτι που όπως υποστήριξε ο άνδρας ήταν δική της απαίτηση, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Γύρω στις 09:20 της Κυριακής, η κλήση στην Αστυνομία από γείτονες του ζευγαριού, ανέφερε πως ο υπερήλικας δολοφόνησε την σύζυγο του, προκαλώντας της ασφυξία με ένα μαξιλάρι, όπως εκείνη του ζητούσε.

Ο άνδρας «εκτέλεσε την εντολή της γυναίκας του» και νομίζοντας ότι έχει πεθάνει, πήγε στους γείτονες τους για να τους πει να ειδοποιήσουν την Αστυνομία και να ομολογήσει το «έγκλημα» του.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε και από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σπίτι, η 89χρονη, που ήταν κατάκοιτη, βρισκόταν ακόμη εν ζωή. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο για να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Ο 87χρονος Βρετανός, ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της επίσης υπήκοου Βρετανίας συζύγου του, στο σπίτι τους, επί της οδού Πλούτωνος, στο Παλαιό Φάληρο.