Παλαμάς Καρδίτσας: «Έχουμε μαζευτεί 14 άτομα σε μία οικοδομή για να μην πνιγούμε – Το νερό είναι στο 1,5 μέτρο»

Ο κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας κ. Τάσος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την καταστροφή που υπέστη η περιοχή μετά την κακοκαιρία Daniel.

«Σάρωσε» τη χώρα η κακοκαιρία Daniel με πολλές περιοχές να έχουν υποστεί ολοκληρωτικές καταστροφές. Δρόμοι πλημμυρισμένοι, περιοχές «πνιγμένες» στο νερός και κάτοικοι να βλέπουν τις περιουσίες τους να παραδίδονται στο έλεος της κακοκαιρίας.

Οι κάτοικοι αναμένουν με αγωνία το φαινόμενο να κοπάσει έτσι ώστε να καταγράψουν τις ζημιές, ωστόσο σε πολλές περιοχές, κυρίως της Θεσσαλίας το νερό έχει ξεπεράσει το 1 μέτρο και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι αποκλεισμένοι σε ταράτσες, αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Ο κ. Τάσος από τον Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στο MEGA αναφέροντας ότι από τις 4 παρά 20 τα ξημερώματα της Πέμπτης τα νερά ξεκίνησαν να μπαίνουν στον Παλαμά.

«Από τις 4 παρά 20 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί», είπε αρχικά.

«Η γυναίκα με τον άνδρα βρίσκονται σε μία ευθεία στα 250 μέτρα και δεν έχω ούτε μηχάνημα ούτε με τα πόδια μπορώ να προσεγγίσω. Υπάρχουν οι τοπικές Αρχές εδώ αλλά για να πάρουμε τους ανθρώπους πρέπει να πάμε με βάρκα. Έχει αέρα και έχει ασθενή βροχή αυτή τη στιγμή. Από την Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε και μετά επιδεινώθηκε. Δεν έχουμε ρεύμα έχει κοπεί από τις 12 η ώρα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία απέραντη θάλασσα να περνάει στις περιουσίες μας. αυτή τη στιγμή γκρεμίζονται πλινθόκτιστες κατασκευές», συνέχισε ο κ. Τάσος.

Στη συνέχεια, ο κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως είναι άμεση η ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι που βρίσκονται στα σπίτια τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν.

«Το θέμα είναι να έρθει η ΕΜΑΚ να προσεγγίσουμε, να βγάλουμε τον άνθρωπο. Είμαστε όπως μπαίνουμε από την Ιτέα στον Παλαμά Καρδίτσας στα πρώτα σπίτια. Θέλουμε βάρκα να πάρουμε τον άνθρωπο από εκεί. Το θέμα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε 1,5 μέτρο νερό δεν μπορεί να έρθει κάποιος», τόνισε κλείνοντας ο κ. Τάσος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Viohalco: Στα 6,6 δισ. ευρώ ο τζίρος το 2024 – Μέρισμα 0,16 ευρώ
15 Απριλίου, 2025
Καιρός: Θερμές αέριες μάζες ανεβάζουν τη θερμοκρασία κατά 8 βαθμούς Κελσίου από Μεγάλη Πέμπτη έως και Σάββατο – Πού θα «αγγίξει» τους 30
15 Απριλίου, 2025
Μενίδι: «Φοβήθηκα μην με χτυπήσει και την έσπρωξα», φέρεται να είπε ο 84χρονος που σκότωσε την 78χρονη σύζυγό του
15 Απριλίου, 2025
Η σορός του άνδρα που ξεβράστηκε στην παραλία της Κυλλήνης είναι του 75χρονου ψαρά από το Μεσολόγγι
15 Απριλίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Οικογενειακή υπόθεση η νοθεία ηλιέλαιου που το πουλούσαν ως «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» – Κατασχέθηκαν 15 τόνοι
15 Απριλίου, 2025
Ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός των εξετάσεων στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας
15 Απριλίου, 2025
Δασμοί: Θα χρειαστεί επιπρόσθετη δέσμευση από την πλευρά των ΗΠΑ για μια συμφωνία, λέει η Κομισιόν – Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις
15 Απριλίου, 2025
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στον Κολωνό: 60χρονος γρονθοκοπούσε τη σύντροφό του και προσπάθησε να την πνίξει
15 Απριλίου, 2025
Λάρισα: Κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία για την κατάρρευση του δρόμου Ρακοπόταμος – Κεραμίδι
15 Απριλίου, 2025
Eurostat: Μεγάλη ενίσχυση της απασχόλησης στην Ελλάδα – Εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι ανήλθαν πέρυσι στο 69,3% του πληθυσμού
15 Απριλίου, 2025