Παναγιώτης-Ραφαήλ: Απάντηση-κόλαφος του πατέρα σ τ ον Κικίλια

«Αν δεν θέλουν να στείλουν το παιδί στην Αμερική, ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο και να διαπραγματευτούν μια μικρότερη τιμή».

Με αυτά τα λόγια σχολίασε στο ethnos.gr ο Γιώργος Γλωσσιώτης, ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, το email με το οποίο του γνωστοποιήθηκε και επίσημα η απόρριψη της αίτησης του από τον ΕΟΠΥΥ.

«Το έγγραφο λέει ότι από τη στιγμή που δεν προσκομίζεται κάποιο νέο επιστημονικό στοιχείο, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο πρέπει να επιμείνει στην αρχική απόφαση του για απόρριψη της αίτησης μας», λέει ο κ. Γλωσσιώτης. «Ωστόσο η πορεία της υγείας του παιδιού από την Κύπρο δείχνει ότι η θεραπεία μπορεί να σώσει τη ζωή του Παναγιώτη» συμπληρώνει.

Ο κ. Γλωσσιώτης βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με την οικογένεια του παιδιού από την Κύπρο που βρίσκεται ήδη στην Αμερική και κάνει την θεραπεία, την οποία δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, μετά την εισήγηση του ΑΥΣ. Όπως λέει, τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. «Το παιδί είναι ήδη πολύ καλύτερα και αυτό μας δείχνει ότι η θεραπεία αποδίδει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το αποδέχονται στην Ελλάδα».

Ο πατέρας του Παναγιώτη – Ραφαήλ είναι αποφασισμένος να κάνει το ταξίδι στην Αμερική και ήδη έχει τη στήριξη χιλιάδων πολιτών που τον βοηθούν οικονομικά. «Αν συνεχίσουμε να δεχόμαστε την αγάπη του κόσμου, δεν θα χρειαστούμε οικονομική βοήθεια. Μέσα σε λίγες μέρες έχει συγκεντρωθεί περίπου 1,5 εκ. ευρώ. Με αυτό το ρυθμό θα μπορούμε σε λίγο να φύγουμε» τονίζει, προσθέτοντας ότι η θεραπεία που γίνεται στην Ελλάδα κρατάει το παιδί στη ζωή, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι τεράστια. «Κάθε βράδυ μένω ξύπνιος για να του γυρίζω πλευρό την ώρα που κοιμάται. Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ δεν μπορεί να μείνει καθιστός για περισσότερα από λίγα λεπτά, ενώ έχει και αναπνευστικά προβλήματα. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε καλά».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Newsique.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ
11 Μαρτίου, 2025
Κουτσούμπας: Ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση, η δίκαιη λαϊκή οργή δεν μπορεί να «νοθευτεί»
10 Μαρτίου, 2025
Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού
10 Μαρτίου, 2025
Ματ Ντέιμον για «Οδύσσεια»: «Τα γυρίσματα πάνε πολύ καλά»
10 Μαρτίου, 2025
Εθνική Ελλάδος: Με Καρέτσα οι κλήσεις του Γιοβάνοβιτς για τα playoffs του Nations League
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο: «Κενές οι κατηγορίες της Δύσης περί ρωσικής δολιοφθοράς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ»
10 Μαρτίου, 2025
ΕΛ.ΑΣ: 265 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία την τελευταία εβδομάδα
10 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Απροκάλυπτες ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας»
10 Μαρτίου, 2025
Κανάκης για Οικονόμου: «Δεν έχει ειπωθεί πιο απάνθρωπο σχόλιο απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία»
10 Μαρτίου, 2025
Στις 18 Μαρτίου η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εξοπλιστικά
10 Μαρτίου, 2025