Παναγιώτης-Ραφαήλ: Έκθετος ο Βασίλης Κικίλιας από τον Κύπριο ομόλογό του

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του μικρού Αντώνη, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βοστώνης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής όπου υποβλήθηκε σε εξειδικευμένη θεραπεία για αντιμετώπιση της σπάνιας ασθένειας Μυική Ατροφία Τύπου 1, από την οποία πάσχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Alpha Κύπρου, η υγεία του παιδιού εξελίσσεται ομαλότατα. Παράλληλα, φιλοξενούνται δηλώσεις του υπουργού Υγείας Κύπρου, ο οποίος ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα στο υπουργικό συμβούλιο στη Λευκωσία.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Υγείας υπέδειξε την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ για αποστολή στο ίδιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο μικρός Αντώνης, αφού αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα υγείας.

Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας έχει επιλέξει αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κύπριου ομολόγου του, πράττει τα εντελώς αντίθετα.

Μάλιστα, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου ο κ. Κικίλιας με προσωπική του δήλωση και ανάρτηση στο διαδίκτυο ισχυρίστηκε πως το ζήτημα με τον Παναγιώτη Ραφαήλ δεν είναι οικονομικό αλλά επιστημονικό, φθάνοντας στο σημείο να διατυπώσει την άποψη πως η θεραπεία που λαμβάνει τώρα ο Παναγιώτης Ραφαήλ και η θεραπεία που προτείνεται από το νοσοκομείο της Βοστώνης είναι ασύμβατες.