Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα

«ο Πρωθυπουργός έθεσε όλα τα θέματα μέχρι κεραίας» τονίζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα στο Λονδίνο, το κλίμα που επικράτησε και όσα ειπώθηκα από τις δύο πλευρές.

Ξεκινώντας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «αυτό που μετράει είναι η ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και πρέπει προς αυτό να γίνονται ένα-ένα τα βήματα», αναφερόμενος στην κατάθεση στην Βουλή της διάταξης για την αναβάθμιση των πολεμικών αεροσκαφών F-16 και Mirage.

«Η Τουρκία αυτήν την εποχή στα μάτια του λαού και των ηγετών της θεωρεί ότι “έχει πάρει τα πάνω της” κι αυτό ήταν εμφανές από τον τρόπο που “λειτουργούσε” η αντιπροσωπεία της στο ΝΑΤΟ».

Όπως είπε στον Γιώργο Παπαδάκη, «ο Πρωθυπουργός έθεσε όλα τα θέματα μέχρι κεραίας, είπε ότι ήθελε να πει και ότι ήθελε να στηλιτεύσει για την συμπεριφορά από τουρκικής πλευράς κι αυτό το έκανε χωρίς φόβο και πάθος. Ο Ερντογάν, έβαλε κι αυτός πολλά πράγματα στο τραπέζι και τελικώς, συμφωνήσαμε σε καλό κλίμα ό,τι διαφωνούμε».

Ο υπ. Άμυνας διέψευσε ότι κατά την χθεσινή συνάντηση η τουρκική πλευρά έδωσε λεπτομέρειες για την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, αν και ζητήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπάρξει ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΝΑΤΟ

«Διαπιστώσαμε και συμφωνήσαμε ότι «το πρόβλημα δεν είναι φοβερό», καθώς εφόσον η συμφωνία θα περάσει από την τουρκική Βουλή θα δημοσιοποιηθεί και θα την δούμε κι εμείς. Μάλιστα “χαριτολογώντας” ο Ερντογάν είπε στον Πρωθυπουργό “μα, θα μπορούσατε να πάρετε ένα αντίγραφο από τον Λίβυο πρέσβη, αλλά… τον διώξατε”…», συμπλήρωσε ο ΥΕΘΑ.