Παναθηναϊκός: Ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μεγάλη μάχη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία όμως είχε σαφώς περισσότερες λύσεις κι έφυγε με τη νίκη (89-83) από το ΟΑΚΑ.

Μετά από καιρό άλλωστε ο Δημήτρης Ιτούδης είχε στη διάθεση του όλους τους παίκτες. Και για μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι περισσότερες λύσεις κάνουν τη διαφορά σε τέτοια ματς.

Για ακόμα ένα ματς, όμως, ο Παναθηναϊκός είχε άκρως θετική παρουσία, δεν εγκατέλειψε το ματς και πάλεψε και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης.

Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καθόλου καλό το ματς και πολύ νωρίς βρέθηκαν να χάνουν με διψήφια διαφορά (5-18), ωστόσο το δεύτερο ratation τους άλλαξε την εικόνα της ομάδας. Μετά το 4ο λεπτό βελτίωσαν την άμυνα τους και επέστρεψαν στο ματς.

Ο Κλάιμπερν έδωσε και πάλι ρυθμό στην ΤΣΣΚΑ, η οποία πάτησε ξανά γκάζι και με έμμεσο τρίποντο του Αμερικανού προηγήθηκε με 41-29. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί έξω από τα 6μ75, μετρώντας 8/11.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -16 (33-49), αλλά ευτύχησε να έχει σε πολύ καλό βράδυ τον Νέντοβιτς, ο οποίος δεν πτοήθηκε από την προσαρμοσμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι Σέρβος γκαρντ σκόραρε ξανά και ξανά κι η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο.

Γενικά, οι «πράσινοι» έβγαλαν μεγάλη μαχητικότερη στο παρκέ και πληρώνοντας με το… ίδιο νόμισμα την ομάδα του Ιτούδη, τα τρίποντα, μείωσαν στον πόντο (55-53 στο 24′). Ο Έλληνας προπονητής, όμως, επικεντρώθηκε στον περιορισμό του Νέντοβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο επιδραστικός με το πρώτο ημίχρονο.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι πέρασαν την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό» στον Μπολομπόι, έστειλε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Για την ακρίβεια η ΤΣΣΚΑ βρέθηκε ξανά στο +16 (78-62), φέρνοντας το ματς εκεί που ήθελε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-51, 58-65, 83-89.