Παναθηναϊκός και Άρης το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

Άρης και Παναθηναϊκός θα δώσουν μάχη στον τελικό για το κύπελλο Ελλάδας.

“Πατώντας” πάνω στη νίκη με 1-0 στο Αγρίνιο, ο Άρης εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μένοντας στον επαναληπτικό στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Στον τελικό, την ομάδα του Άκη Μάντζιου περιμένει ο Παναθηναϊκός, σε μια επανάληψη του μεταξύ τους τελικού του 2010, όπου είχαν βγει νικητές οι “πράσινοι”.

Πριν από περίπου δυο εβδομάδες και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός απέκλεισε στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, για δεύτερη φορά στα τρία τελευταία χρόνια, αλλά και μόλις δεύτερη στα δέκα τελευταία χρόνια.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, που η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε στα πέναλτι, με τον ΠΑΟΚ να μένει εκτός τελικού για δεύτερη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο Άρης θα προσπαθήσει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας για δεύτερη φορά στην Ιστορία του, μετά το μακρινό 1970. Ο Παναθηναϊκός απ’ την άλλη, έχει 19 κατακτήσεις -με τελευταία αυτή κόντρα στους Θεσσαλονικείς- και θα προσπαθήσει να τις κάνει 20.