Παναθηναϊκός: Με κόσμο κόντρα σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ – Δικαιώθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Όταν έγινε γνωστή η τιμωρία της έδρας για δύο αγωνιστικές λόγω επεισοδίων που έγιναν εκτός γηπέδου ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικούς, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν κάνει αμέσως γνωστό ότι θα προχωρήσουν σε έφεση και δήλωναν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα αυτής. Δικαίως, όπως αποδείχθηκε, αφού η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την έκανε δεκτή και ακύρωσε την ποινή της έδρας των πράσινων, οι οποίοι θα έχουν κόσμο κόντρα σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί αρχικά με δύο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ, με την έφεση που κατέθεσε η ΠΑΕ να εκδικάζεται το μεσημέρι της Τετάρτης. Εκεί, οι δικηγόροι των πράσινων επικεντρώθηκαν σε τρία σημεία.

Ο χώρος ευθύνης και το βίντεο με άλλη ημερομηνία

Το πρώτο ήταν το γεγονός ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός γηπέδου, άρα δεν μπορεί να θεωρείται υπεύθυνη η ΠΑΕ, αφού ο χώρος εκτός γηπέδου δεν είναι χώρος ευθύνης της.

Το δεύτερο αφορά το βίντεο, με βάση το οποίο τιμωρήθηκε αρχικά ο Παναθηναϊκός. Το συγκεκριμένο βίντεο, λοιπόν, αφορά άλλο γεγονός, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το κατηγορητήριο.

Το τρίτο είναι το γεγονός ότι στο βίντεο με βάση το οποίο επιβλήθηκε αρχικά η ποινή των δύο αγωνιστικών, αναγράφεται άλλη ημερομηνία στην κάμερα και όχι αυτή που γινόταν ο αγώνας για τον οποίο τιμωρήθηκαν οι πράσινοι.

Όλα αυτά έπεισαν τους ανθρώπους της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ότι ο Παναθηναϊκός έχει δίκιο και αποφάσισαν να ακυρώσουν την ποινή που του είχε αρχικά επιβληθεί.