Πανελλαδικές 2020: To έκτακτο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας

Πανελλαδικές μέχρι και τον Ιούλιο είναι η επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας όπως άλλωστε δήλωσε και η Υπουργός Νίκη Κεραμέως μολονότι είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Το μόνο βέβαιο για το χρόνο διεξαγωγής των Πανελληνίων είναι πως έχει αποκλειστεί ο Αύγουστος! Αυτό που επιδιώκεται από το Υπουργείο Παιδείας είναι να γίνουν οι πανελλήνιες εξετάσεις μέχρι τα μέσα Ιουλίου για να μην παραταθεί η αγωνία των υποψηφίων ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο .

Τον τελευταίο λόγο θα έχει η επιστημονική επιτροπή της χώρας μας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η διαδικτυακή εκπαίδευση μέσα από τη σύγχρονη και την ασύγχρονη διαδικασία καθώς και η εκπαιδευτική τηλεόραση έδωσαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο τη δυνατότητα σε χιλιάδες μαθητές να μην αποκοπούν από τα σχολεία τους. ωστόσο θα πρέπει να ξεπεραστούν αρκετά προβλήματα για να υπάρξει τουλάχιστον ισότιμη πρόσβαση των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις .

Η απάντηση της Υπουργού Παιδείας είναι πως υπάρχει διαρκής προσπάθεια για αναβάθμιση της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως.

Εξετάζεται να δοθούν άμεσα τάμπλετ σε όσους πραγματικά τα χρειάζονται και τόνισε πως υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στις ψηφιακές τάξεις και με χρέωση σταθερού τηλεφώνου αν δεν υπάρχει ιντερνετ.

Τουλάχιστον δυο μήνες χρειάζονται πάντως για να ολοκληρωθεί η διδακτέα ύλη στα σχολεία αλλά ουδείς γνωρίζει ακόμη πότε θα ανοίξουν εφόσον παραταθεί όπως είναι πιθανό η αναστολή της λειτουργίας τους και μετά το Πάσχα