Πανελλαδικές 2020 ύλη: Αυτή θα είναι η ύλη των εξετάσεων

Πανελλαδικές 2020 ύλη: Για τα προβλήματα που προέκυψαν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και για αυτά που έρχονται και αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Για τα προβλήματα που προέκυψαν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η κυρία Κεραμέως ανέφερε στο «Βήμα»: «Οι εκπαιδευτικοί έχουν αγκαλιάσει στη συντριπτική τους πλειοψηφία το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης και τα όποια τεχνικά προβλήματα αντιμετωπίζονται άμεσα. Οι πλατφόρμες της σύγχρονης εκπαίδευσης δεν έχουν εμφανίσει δυσλειτουργίες το δε Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που κλήθηκε κυριολεκτικά εν μιά νυκτί να σηκώσει το δυσθεώρητο βάρος μιας πανελλαδικής εμβέλειας ασύγχρονης εκπαίδευσης αναβαθμίζεται διαρκώς προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις. Πρόκειται για πολύ απλά συστήματα για τα οποία υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες με κείμενα και βίντεο βήμα-βήμα αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Επιπλέον πραγματοποιούνται επιμορφωτικές διαδικτυακές δράσεις. Τέλος δημιουργήσαμε help desk στο υπουργείο που ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα. Ολοι συμπεριλαμβάνονται στην προσπάθεια όλοι μπορούν να ανταποκριθούν στεκόμαστε δίπλα τους σε κάθε στάδιο της διαδικασίας».

Αναφορικά με την ύλη των Πανελλαδικών τόνισε: «Κανένα θέμα ανισότητας, όλοι έχουν ίση πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση ακόμη και μέσω τηλεφώνου όλοι έχουν τον ίδιο χρόνο για διάβασμα. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ωστόσο προφανώς και δεν υποκαθιστά τη διαζώσης εκπαίδευση. Η ύλη των Πανελλαδικών θα περιορίζεται σε όσα έχουν διδαχθεί οι μαθητές στη φυσική τάξη».

Πανελλήνιες 2020: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής – Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι

Υπεγράφησαν σήμερα, Παρασκευή 27/3, από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, οι εγκύκλιοι που αφορούν στις Αιτήσεις-Δηλώσεις των υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω email από 30/3/2020 έως 9/4/2020, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επιδίωξη παραμένει να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες.