Πανελλήνιες 2020: Οι δύο πιθανές ημερομηνίες – Παράταση χρονιάς, μείωση ύλης

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει άρδην τα πράγματα στην Ελλάδα και μεταξύ αυτών τη σχολική χρονιά. Το πλάνο που επεξεργάζεται η Πολιτεία.

Για το ενδεχόμενο πανελλαδικών εξετάσεων τον Σεπτέμβριο πρέπει να προετοιμάζεται η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας καθώς είναι προφανές από την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού ότι η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας θα παραμείνει σε καθεστώς καραντίνας τουλάχιστον ως τις διακοπές του Πάσχα.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όπως αναφέρουν οι συνεργάτες της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες για να γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι δηλαδή τον Ιούλιο, ωστόσο αρμόδιες υπηρεσίες ήδη εισηγούνται να μετατεθεί η εθνική εξέταση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ τον Σεπτέμβριο.

Ετσι, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» τρία μέτρα μελετώνται αυτή τη στιγμή στο κτίριο του Αμαρουσίου:

  • Μείωση ύλης σε όλες τις εξετάσεις, προαγωγικές αλλά και Πανελλαδικές
  • Παράταση του σχολικού έτους κατά 1 ή 2 εβδομάδες για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν
  • Πανελλαδικές εξετάσεις προφανώς με καθυστέρηση

Το ερώτημα που συζητείται τώρα στο υπουργείο Παιδείας είναι τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο. Η δεύτερη περίπτωση είναι προφανές ότι θα πιέσει όλη την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την έναρξη του επόμενου έτους ωστόσο είναι πιθανόν τελικά να αποτελέσει μονόδρομο.