Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εξετάσεων – Παράταση του σχολικού έτους

Οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων, τις προαγωγικές εξετάσεις και την παράταση του σχολικού έτους.

Οι ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων, τις προαγωγικές εξετάσεις και την παράταση του διδακτικού έτους.

Όπως είπε τα σχολεία δημοτικά και γυμνάσια θα ξεκινήσουν και πάλι δια ζώσης εκπαιδευση στις 10 Μαίου.

Στα μέτρα προστασίας και πρόσληψης θα ισχύει το self test  2 φορές την εβδομάδα για όλους του μαθητές , εκπαιδευτικούς και το βοηθητικιό προσωπικο των σχολέιων.

Δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Ο βαθμός θα προκύχει από το μεσο όρο των βαθμών του Α΄και Β τετραμήνου.

Παράταση σχολικού έτους για νηπιαγωγία και δημοτικά έως 25 Ιουνίου και γυμνάσια και λύκεια μέχρι 11 Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εξετάσεων

Την ημερομηνία διεξαγωγής των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ την Τρίτη 15 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

Πανελλήνιες 2021: Στις 15 Μαΐου η ανακοίνωση για τον αριθμό εισακτέων στα πανεπιστήμια

Προ ημερών, το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε στη Βουλή τέσσερις ρυθμίσεις για εκπαιδευτικά θέματα.

Μεταξύ άλλων, γνωστοποιήθηκε πως ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.

Αναλυτικότερα οι ρυθμίσεις:

Η 15η Μαΐου ορίζεται ως ημερομηνία ανακοίνωσης του αριθμού εισακτέων ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Προσδιορίζονται οι αρμοδιότητες των Πρυτανικών Συμβουλίων των ΑΕΙ σχετικά με τις Επιτροπές Ασφάλειας και Προστασίας καθώς και με θέματα που αφορούν το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης εξωτερικών χώρων των Πανεπιστημίων.

Καταγράφονται οι κατηγορίες επιστημονικού προσωπικού που δύνανται να εφημερεύουν στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο και περιγράφεται η διαδικασία ορισμού της αμοιβής των εφημεριών αυτών.

Αναπροσαρμόζεται, λόγω των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, ο μέγιστος αριθμός των εξαμήνων φοίτησης που τίθεται ως προϋπόθεση για φοιτητές τμημάτων ΤΕΙ, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, εφόσον περιλαμβάνονται πρακτικές, κλινικές ή εργαστηριακές ασκήσεις.