Πανελλήνιες: Κύκλωμα χρέωνε έως 7.000 ευρώ για μοριοδότηση μαθητών

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, πέρασαν χειροπέδες συνολικά σε πέντε άτομα ενώ μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί πως έχουν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα τη μοριοδότηση υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Η έρευνα της αστυνομίας κράτησε μήνες μέχρι να “δεθεί” η υπόθεση η οποία ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη.Στο κόλπο -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ -ο Προέδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Kung Fu και τρεις προπονητές.

Οι προπονητές είχαν το ρόλο του μεσάζοντα. Εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, προσέγγιζαν γονείς, τα παιδιά των οποίων φοιτούσαν σε σχολές πολεμικών τεχνών και τους υπόσχονταν ότι έναντι 3.500 εως 7.000 ευρώ ο πρόεδρος θα τους έδινε πλαστογραφημένα φύλλα αγώνα, στα οποία οι ανήλικοι θα αναγράφονταν ψευδώς σε προνομιούχα θέση κατάταξης.

Στη συνέχεια, εκδίδονταν αντίστοιχες βεβαιώσεις από την Ομοσπονδία, τις οποίες θα παραλάμβαναν οι γονείς και ακολούθως θα τις κατέθεταν στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου οι ανήλικοι-αθλητές να λάβουν ευεργετική μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις στις οποίες θα συμμετείχαν.

Ο 47χρονος πρόεδρος συνέτασσε τα πλαστά φύλλα αγώνα, ενώ ο 49χρονος και ο 39χρονος, ως προπονητές-ιδιοκτήτες σχολών ήταν οι στενοί του συνεργοί . Στη δικογραφία υπάρχουν ακόμα δυο κατηγορούμενοι , πρόκειται για γονείς ανήλικης μαθήτριας οι οποίοι κατέθεσαν την πλαστή βεβαίωση στην αρμόδια υπηρεσία για να λάβει η ανήλικη ευεργετική μοριοδότηση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, πέρασαν χειροπέδες συνολικά σε πέντε άτομα ενώ μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί πως έχουν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούν 30 μαθητές και 4 προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές με κίνητρο την αναβάθμιση της προπονητικής τους βαθμίδας.

Η αστυνομία εξάρθρωσε την οργάνωση πριν προλάβει να ολοκληρώσει το έργο της .Σε καμία απο τις παραπάνω περιπτώσεις δεν επετεύχθη ο επιδιωκόμενος σκοπός, καθώς τα ευεργετήματα αφορούν μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

-Ad-