Πανικός σε ελικόπτερο: «Μπαμπά, χτυπήσαμε! Σ’ αγαπώ»

Παραλίγο τραγωδία με ελικόπτερο στην Κολομβία καθώς ο πιλότος έχασε τον έλεγχο.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τον πανικό που προκλήθηκε μέσα σε τουριστικό ελικόπτερο, που βγήκε εκτός ελέγχου αμέσως μετά την απογείωσή του στην Κολομβία, τη Δευτέρα. Η παρ’ ολίγον μοιραία πτήση πραγματοποιήθηκε πάνω από το Μεντεγίν της Κολομβίας, με τον πιλότο να χάνει τον έλεγχο.

Το ελικόπτερο, που θα ίπτατο μόνο για 12 λεπτά, ούτως ώστε να μεταφέρει τους επιβάτες σε ένα εστιατόριο για μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία, έχασε τον έλεγχο και έπεσε από τον αέρα στο πλάι ενός πολυώροφου κτιρίου. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο 32χρονος πιλότος, ο συγκυβερνήτης και τέσσερις επιβάτες. Και τα έξι άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο Bell 206 επέζησαν ως εκ θαύματος.

«Ένας από τους τραυματισμένους επιβάτες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι και τραύματα στο σώμα», δήλωσαν αξιωματούχοι. Βίντεο δείχνουν το ελικόπτερο να κινείται ανεξέλεγκτα και να πέφτει, ενώ την τελευταία στιγμή κρεμάστηκε στη γέφυρα.

Πλάνα δείχνουν το χάος μεταξύ των επιβατών μέσα στην καμπίνα, καθώς το ελικόπτερο περιστρεφόταν στον αέρα πριν τελικά αρχίσει να πέφτει. Ένας από τους επιβαίνοντες, ο Francisco Salas, 36 ετών, ακούγεται στο βίντεο να καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ισπανικών και αγγλικών.

Η πτήση με ελικόπτερο ήταν μέρος μιας γευστικής εμπειρίας που προσέφερε το «Hangar», ένα εστιατόριο με θέμα την αεροπορία, που βρίσκεται στη γειτονιά Manrique του Medellín. Οι πελάτες χρεώνονται περίπου 73 δολάρια για μια πτήση 12 έως 15 λεπτών από το αεροδρόμιο Olaya Herrera στο εστιατόριο, όπου σε κανονικές συνθήκες θα τους υποδέχονταν με ένα κοκτέιλ.

«Μπαμπά, πέσαμε με το ελικόπτερο. Είμαστε πολύ ψηλά. Σε αγαπώ, σε ευχαριστώ που με προστάτευσες. Θα επιβιώσω μπαμπά» ακούγεται να λέει ο 36χρονος.

Μετά την πρόσκρουση, ο Φρανσίσκο είπε: «Είχα δίπλα μου μια γυναίκα με πολλά κιλά, που δεν είχε τη δύναμη να στηριχθεί, και έβαλα το χέρι μου γύρω της. Χρησιμοποιούσα το ένα χέρι, για να στηρίξω τον εαυτό μου στο ελικόπτερο, ενώ το άλλο, για να στηρίξω τη γυναίκα για περίπου 45 λεπτά».