Πανικός: Σε καραντίνα 40.000 εργάτες σε εργοστάσιο στην Ινδονησία λόγω κοροναϊού

Σε καραντίνα έχουν τεθεί περισσότεροι από 40.000 εργάτες σε κινεζικό βιομηχανικό πάρκο στην Ινδονησία, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Ο όμιλος PT Indonesia Morowali Industrial Park θέτει από το Σαββατοκύριακο σε καραντίνα τους εργάτες στις εγκαταστάσεις εξόρυξης νικελίου και στα εργοστάσιά της ανοξείδωτου χάλυβα στο νησί Σουλαουέσι, συνολικά 43.000 άνθρωποι, απαγορεύοντάς τους να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το βιομηχανικό πάρκο χωρίς γραπτή άδεια.

Από τους περίπου 5.000 Κινέζους που εργάζονται εκεί «εντοπίσαμε και εξετάσαμε όσους κατάγονται από την Ουχάν», την κινεζική πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία του νέου κοροναϊού, δήλωσε ο Ντέντι Κουρνιαουάν εκπρόσωπος του ομίλου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα του ιού, όμως ο όμιλος έχει τοποθετήσει θερμικές κάμερες στις εισόδους των κτιρίων και έχει απαγορεύσει την είσοδο στο βιομηχανικό πάρκο σε όσους δεν έχουν εργασία.

Οι εγκαταστάσεις, που εκτείνονται σε περίπου 20.000 στρέμματα, ελέγχονται από την κινεζική εταιρεία Shanfhai Decetn Investment Group.

Στην Ινδονησία δεν έχουν καταγραφεί ακόμη κρούσματα του νέου κοροναϊού, αν και μεγάλος αριθμός τουριστών και εργατών από την Κίνα περνούν από τη χώρα.

Εξάλλου οι αρχές της χώρας προετοιμάζονται να απομακρύνουν περίπου 240 πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο στην Κίνα της επιδημίας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
14 Μαρτίου, 2025
Ηγετικό στέλεχος του ISIS σκοτώθηκε από ιρακινές δυνάμεις
14 Μαρτίου, 2025
Η Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα
14 Μαρτίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 76-74: Κόκκινο το ντέρμπι
14 Μαρτίου, 2025
Αντιρώσος ακτιβιστής δολοφονήθηκε στην Οδησσό
14 Μαρτίου, 2025
Τζιν Χάκμαν: Σε ποιον αφήνει περιουσία 80 εκατ. δολαρίων
14 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο άνδρας που χτυπούσε την 22χρονη σύντροφό του για να τον πληρώνει
14 Μαρτίου, 2025
Φρίκη στο Μεσολόγγι: Κατήγγειλε τον πατριό και τον αδερφό της για ασέλγεια στην ανήλικη αδερφή της
14 Μαρτίου, 2025
ΣτΕ: Αναβλήθηκε για τις 28 Μαρτίου 2025 η συζήτηση για τον νέο φορολογικό νόμο
14 Μαρτίου, 2025
Διώξεις για τα βίντεο από τα Τέμπη
14 Μαρτίου, 2025