Πάνος Καλλίτσης: Ο ληστής με την Aston Martin που πυροβόλησε τον γνωστό κομμωτή

Ψυχρός και αμετανόητος. Με τις επενδύσεις από τα κλοπιμαία να κινούν υποψίες και τα αυτοκίνητα που επέλεγε να κεντρίζουν τα βλέμματα. Η Aston Martin ήταν η αγαπημένη του μάρκα αυτοκινήτων.

Είναι ο 50χρονος που λίγο έλειψε να σκοτώσει τον Πάνο Καλλίτση και την Έλενα Χριστοπούλου το 2016, αποφυλακίστηκε σε χρόνο ρεκόρ και συνελήφθη ξανά για διακίνηση ναρκωτικών, με το ίδιο όπλο που είχε πυροβολήσει το ζευγάρι στον Λυκαβηττό, πριν από 8 ολόκληρα χρόνια.

Το χτύπημα σε χρηματαποστολή με λεία 3 εκατομμύρια ευρώ, τα χρήματα που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα που είχε νοικιάσει κι οι ισχυρισμοί του, μετά την ενέδρα στον Πάνο Καλλίτση, είναι ορισμένα από τα κεφάλαια της ζωής και της δράσης του.

Ο ίδιος ουδέποτε δέχτηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει. Ούτε όταν πυροβόλησε υπάλληλο των ΕΛΤΑ το 2009, ούτε όταν έβαλε στο στόχαστρο τον Πάνο Καλλίτση και τη γυναίκα του.

«Πλούσιο» το ποινικό μητρώο του 50χρονου

Ο 50χρονος σήμερα κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα, άρχισε να απασχολεί τις Αρχές πριν από τρεις δεκαετίες. Καταδικάστηκε αρχικά για ληστείες και αποφυλακίστηκε το 2007 με περιοριστικούς όρους. Το 2009 πήρε μέρος στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ στα Πετράλωνα και ένα χρόνο μετά συνελήφθη και καταδικάστηκε.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 85.000 ευρώ σε 17 δεσμίδες των ΕΛΤΑ και άλλα 100.000 ευρώ, μέσα σε θυρίδα. Ο ίδιος τότε είχε παραδεχθεί πως με τα χρήματα της ληστείας είχε αγοράσει μέχρι και μια Aston Martin, με την οποία κυκλοφορούσε στους δρόμους της Πάτρας και όχι μόνο.

Το 2016, στα 42 του χρόνια έδειχνε να έχει αφήσει πίσω το παραβατικό του παρελθόν. Φρόντιζε να μην δίνει δικαιώματα. Ήθελε να φύγει από την προσοχή της αστυνομίας. Όπως αποδείχθηκε όμως ετοίμαζε το επόμενο χτύπημα. Μια επίθεση που έμελλε να προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά την επίθεση στον Πάνο Καλλίτση και την Έλενα Χριστοπούλου, καταδικάζεται και οδηγείται στη φυλακή. Αρνείται ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει. Το μόνο που ήθελε, όπως έλεγε, ήταν τα χρήματα που είχε μάθει πως είχε το ζευγάρι μέσα στο αυτοκίνητό του.

Στη φυλακή για την ένοπλη επίθεση δεν έμεινε ούτε 6 χρόνια συνολικά.

Δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο, τα χρόνια που παρέμεινε στη φυλακή. Μέχρι τη νέα του σύλληψη συνήθιζε να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και συνήθως οπλισμένος.

Τα πάρε – δώσε του, με τη δικαιοσύνη συνεχίζονται. Πριν από 20 χρόνια ήταν κατηγορούμενος για ληστείες, πριν από 8 για απόπειρα ανθρωποκτονίας και τώρα για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ληστής με την Aston Martin, ο αδίστακτος παρολίγον εκτελεστής του Πάνου Καλλίτση και της Έλενας Χριστοπούλου, περιμένει να οδηγηθεί για πολλοστή φορά ενώπιον της δικαιοσύνης. Μέχρι σήμερα, οι κατά καιρούς εγκλεισμοί του, σε φυλακές κάθε άλλο παρά τον άλλαξαν προς το καλύτερο.

«Θα μπει στη φυλακή για πάνω από δέκα χρόνια»

Μιλώντας για το ποιόν του 50χρονου, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σχολίασε ότι «είναι ένας άνθρωπος βαθύτατα παρατατικός, αλλά και έξυπνος γιατί χώνεται παντού και τη γλιτώνει. Κάνει απίστευτα χλιδάτη ζωή με χρήματα από ληστείες και παράνομες πράξεις. Έχει μανία με ακριβά αυτοκίνητα και ακριβά ρούχα. Τώρα όμως οι νόμοι έχουν αλλάξει και ο ίδιος ξέρει ότι δεν έχει βοήθεια από πουθενά.  Θα πάει φυλακή για πάνω από δέκα χρόνια».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συνελήφθη ο ληστής «ντελιβεράς» των βορείων προαστίων
16 Οκτωβρίου, 2024
Πάτρα: Αισιόδοξοι οι γιατροί για την υγεία της 13χρονης που παρασύρθηκε από ΙΧ στο Καινούργιο
16 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: «Δέκα με τόνο» παίρνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πολιτική τοξικότητα και τη διαστρέβλωση
16 Οκτωβρίου, 2024
Κρήτη: Μαινόμενος «έκανε γυαλιά καρφιά» 20 αυτοκίνητα στο πέρασμά του
16 Οκτωβρίου, 2024
Βίντεο ντοκουμέντο με οδηγό που βρίζει χυδαία επιβάτες – Άρχισε πειθαρχικός έλεγχος
16 Οκτωβρίου, 2024
Πετρέλαιο θέρμανσης: Σε ποιες περιοχές πωλείται ακριβότερα
16 Οκτωβρίου, 2024
Αρβανίτης: Η νέα απάνθρωπη στρατηγική της ΕΕ για το μεταναστευτικό
16 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Ανασύρθηκε νεκρός 40χρονος που έπεσε κάνοντας παραπέντε
16 Οκτωβρίου, 2024
Χρηστίδης: Τώρα δουλεύουμε προκειμένου να φτάσει το ΠΑΣΟΚ στο 25% και στο 30%
16 Οκτωβρίου, 2024
Ιερέας… ρίχνει τα χαρτιά σε εκκλησία – Βίντεο ντοκουμέντο
16 Οκτωβρίου, 2024