ΠΑΟΚ: Aπό το 0-2 έχασε με 3-2

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0 στην Ολλανδία και ήταν έτοιμος για τεράστιο βήμα πρόκρισης, αλλά η Αϊντχόφεν τα ανέτρεψε όλα.

Αν ζητούσαν από τον Πάμπλο Γκαρσία να αποφασίσει πώς θα ξεκινούσε το ματς, θα έλεγε να γίνει αυτό που έγινε: Σέντρα του Ροντρίγκο, σουτ του Τζόλη, κόντρα στον Βαρέλα και 0-1 στο 4′, τρομερή ενέργεια του Ζίβκοβιτς και ωραία μπαλιά του Σβαμπ στον Τζόλη που εκτέλεσε αμέσως για το 0-2 στο 13′!

Οι Θεσσαλονικείς έδιναν την εντύπωση ότι πήγαν στην Ολλανδία αποφασισμένοι να «τελειώσουν» την Αϊντχόφεν μετά και το 4-1 της Τούμπας, αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά… Ο Γκάκπο με σουτ από δεξιά μείωσε σε 1-2 στο 20′ δίνοντας πίστη στους συμπαίκτες του και αφαιρώντας τέτοια από τον ΠΑΟΚ, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να πλησιάσουν στην ισοφάριση με τον Μάλεν στο 25′.

Τελικά οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ, αλλά νωρίς στο δεύτερο ήταν πίσω… Στο 50′ ο Μαντουέκε από κοντά, μετά την πάσα του Γκάκπο, έκανε το 2-2 και αμέσως μετά, στο 53′, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ζάχααβι και ο Μάλεν στην επαναφορά έγραψε το 3-2.

Το ματς είχε γυρίσει Τούμπα, η Αϊντχόφεν συνέχιζε να πιέζει για το 4ο γκολ και ο ΠΑΟΚ είχε σοβαρά προβλήματα στην προσπάθειά του να επανακτήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να επιτεθεί. Προσπάθησε να το κάνει μετά το 75′ αλλά τελικά δεν απέφυγε την πρώτη ήττα με τον Γκαρσία στον πάγκο, με συνέπεια να βρεθεί στην 3η θέση του ομίλου.

Συγκεκριμένα, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, η Γρανάδα έχει 10 βαθμούς, η Αϊντχόφεν 6, ο ΠΑΟΚ 5 και η Ομόνοια έναν.

Αϊντχόφεν: Μβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσαλί, Μαξ, Ροζάριο, Μαντουέκε (78′ Μάουρο Τζούνιορ), Σανγκαρέ, Γκάπκο, Μάλεν (90+2′ Λεντέσμα), Ζάχαβι (71′ Χέντριξ).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Καντουρί, Σβαμπ, Τσιγγάρας (70′ Αουγκούστο), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (58′ Μουργκ), Τσόλακ (69′ Σβιντέρσκι).

-Ad-